NEZAPAMĆENE SCENE NASILJA NA STADIONU Umesto utakmice POČEO RAT! Huligani zapalili tribine, tukli se međusobno i s policijom VIDEO
Foto: Profimedia

BEZUMLJE

NEZAPAMĆENE SCENE NASILJA NA STADIONU Umesto utakmice POČEO RAT! Huligani zapalili tribine, tukli se međusobno i s policijom VIDEO

Fudbal -

Finale Kupa Grčke u Atini pretvorilo se u ratište i žestoke sukobe navijača

Pristalice Panatinaikosa i PAOK-a napravile su bojno polje od stadiona.

Navijači su se sukobili između sebe i sa policijom, na atletskoj stazi i na tribinama, pesnicama, bakljama i kaiševima.

Organi reda su imali pune ruke posla na Olimpijskom stadionu u prestonici Grčke.

Panatinaikos je pobedio rezultatom 1:0, pogotkom Kantalapijedre u 34. minutu, međutim, malo ko će da upamti ishod meča pored svega što se dogodilo. Neredi su najpre odložili početak utakmice, jer su počeli mnogo pre zakazanog starta.

Poznato je da ova zemlja ima velikih problema sa huliganima. Navijačke tuče su česta pojava, pogotovo kada se sastaju najveći klubovi, ali zaista je retkost da se na stadionu vidi haos ovakvih razmera bilo gde u svetu.

Policija je pokušavala da spreči sukobe dve navijačke grupe, pa je sama imala ozbiljne obračune sa pristalicama Panatinaikosa koji su protivpožarnim aparatom slomili staklenu ogradu u pokušaju da dođu do rivalske grupe.

Sukob na tribinama između navijača Panatinaikosa i policije koja je ispaljivala suzavce prema huliganima, nije bio jedini.

"Zeleni" su sišli na atletsku stazu odakle su pokušali da dođu do navijača ekipe iz Soluna. Ka njima su bacane baklje, a na tribini na kojoj su se nalazili u jednom trenutku je buknuo ogroman plamen.

SRBI DONELI TROFEJ POSLE OSAM GODINA

Panatinaikos je trofejan grčki klub koji već duži period ima probleme da se vrati na staze uspeha.

Ivan Jovanović, trener
foto: EPA KATIA CHRISTODOULOU

Poslednji trofej bio je takođe Kup u sezoni 2013/14. Sada su sreću brojnim navijačima između ostalih doneli Srbi, Mijat Gaćinović i trener Ivan Jovanović.

- Nije bila laka sezona za mene. Radio sam srcem, a ne umom, prošlo smo kao tim kroz različite faze, ali sam se osećao dobro kao trener. Bila je velika odgovornost, na kraju smo uspeli - rekao je Jovanović nakon finala Kupa.

U PAOK-U RAZOČARANI! ŽIVKOVIĆ: NIJE FER, ZASLUŽILI SMO KUP

Od trenera Razvana Lučeskua, pa do igrača, ko god da je iz PAOK-a davao izjavu, istakao je nezadovoljstvo, pre svega zbog penala koji je dosuđen uz asistenciju VAR-a i koji je doneo pobedu Panatinaikosu.

Andrija Živković
foto: EPA/ACHILLEAS CHIRAS

Srpski reprezentativac, Andrija Živković, nije komentarisao suđenje, ali jeste istakao nezadovoljstvo.

- Dali smo sve. I što smo imali i što nismo. Nije fer jer smo zaslužili pobedu, ali takav je fudbal. Cela sezona je bila neverovatna - poručio je Živković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track