STANKOVIĆ PRED FINALE KUPA: Imamo obavezu prema klubu da sutra budemo pravi
Foto: www.crvenazvezdafk.com

KUP SRBIJE

STANKOVIĆ PRED FINALE KUPA: Imamo obavezu prema klubu da sutra budemo pravi

Fudbal -

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković smatra njegovi fudbaleri imaju "obavezu" prema klubu da na sutrašnjem meču protiv Partizana "budu pravi".

Crvena zvezda će sutra u finalu Kupa Srbije dočekati Partizan.

"Imamo obavezu prema klubu da sutra budemo pravi. Umor ne bira ni mesto ni vreme. Imali smo tešku sezonu, koju smo izneli junački. Verujem da ćemo i sutra biti takvi", izjavio je Stanković na konferenciji za novinare.

Stanković je rekao i da je njegova ekipa bila ove sezone u više navrata "saterana uza zid" ali da su njegovi igrači svaki put uspevali da se izbore "sa pritiskom".

"Zajedno možemo sve. Moji igrači imaju problem što imaju "ludog" trenera koji ne želi da odustane. Bilo je slavlja posle osvojene titule, ali sada nas čeka jaka utakmica", dodao je on.

Trener crveno-belih smatra i da pobeda u sutrašnjem finalu "može da zaokruži sezonu" i da bude "jagoda na torti" čitave sezone.

"Derbi je uvek specifičan. Detalji će odlučivati. Ko udje sa više energije, više dobijenih duela, oduzetih lopti, igra u prekidu... Sve ovo su stvari koje rešavaju pobednika. Očekujem napet i neizvestan derbi, kao što su bili i naši prvenstveni dueli", izjavio je Stanković.

"Kao što je nama u Intreru rekao Žoze Murinjo, finale je za pobediti, a ne za igrati", dodao je Stanković.

Ukoliko sutra osvoji Kup, ove će biti tek druga generacija u klupskoj istoriji Zvezde koja dve sezone za redmo uspela da osvoji duplu krunu.

"To daje dodatnu obavezu mojim igračima. Saživeli smo se sa pritiskom, tako da činjenica da možemo da udjemo u klupsku istoriju samo predstavlja dodatni motiv za igrače". izjavio je on.

"Posle sutrašnjeg meča čeka nas kratka pauza. Samo dve nedelje, i krećemo u novu sezonu. Voleo bih da FSS razmisli da finale Kupa ne bude poslednji meč u sezoni, već da se ona završava sa prvenstvom, kao i u većini evropskih liga", rekao je Stanković.

Finalni meč Kupa Srbije izmadju Crvene zvezde i Partizana na programu je sutra od 18 sati, i igraće se na stadionu "Rajko Mitić".

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track