NAPREDAK NA PUTU DA REŠI PRITANJE PRVOG TRENERA: Pregovori sa Dušanom Đorđevićem pri kraju
Foto: FK Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

NAPREDAK NA PUTU DA REŠI PRITANJE PRVOG TRENERA: Pregovori sa Dušanom Đorđevićem pri kraju

Fudbal -

Zoranu Milinkoviću je istekao ugovor sa Napretkom, a na vanrednoj sednici Skupštine Kluba je rečeno da će Čarapani u narednu sezonu ući sa novim trenerom. Pojavile su se razne spekulacije, pa je pominjan čak i Slaviša Stojanović, nekadašnji trener Crvene zvezde.

Kako sada stoje stvari, novi šef Stručnoig štaba biće Dušan Đorđević, dosadašnji strateg Radnika, a pre toga i Čukaričkog, uspešan i dokazan fudbalski stručnjak.

Pregovori se privode kraju, a a zvanična promocija kormilara Čarapanskog broda trebalo bi da bude 1. juna.

Dušan Đorđević je trenersku karijeru počeo da gradi kao igrač, u Milutincu. Potom je vodio mlađe kategorije beogradske Lokomotive, IMT – a i Grafičara. Na klupi seniora kalio se u IMT – u, Bežaniji, Jedinstvu iz Surčina. Stepenicu, po stepenicu, tako je pravio trenersku ličnu kartu. Bio je pomoćnik Aleksandru Veselinoviću u Vojvodini i Čukaričkom, kojeg je u klubu sa Banovog brda nasledio kao šef stručnog štaba i odveo Brđane na me

đunarodnu scenu. U prethodnom šampionatu, posle poraza Radnika pod Bagdalom, preuzeo je Surduličane. Upravo impresivan učinak u Čukaričkom, sa mladim timom, bio je najbolja preporuka za poziv iz Kruševca, jer su Čarapani istakli evropske ambicije.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track