STANKOVIĆ GOVORIO O PIKSIJU, ALI I SVOM NASLEDNIKU KOJI BLISTA U DRESU SRBIJE: Već je bolji od mene! Narasli su kao generacija
Foto: Starsport

Reč trenera zvezde

STANKOVIĆ GOVORIO O PIKSIJU, ALI I SVOM NASLEDNIKU KOJI BLISTA U DRESU SRBIJE: Već je bolji od mene! Narasli su kao generacija

Fudbal -

Dejan Stanković, trener fudbalera Crvene zvezde, bio je zadovoljan posle petog osvojenog trofeja u nizu.

- Kraj sezone je, dosta smo bili iscrpljeni fizički i emotivno. Reskirali smo sa odbranom sa tri štopera, ali sko bili zaštićeni. Posle 1:1 smo se vratili u naš sistem, u romb, taj sistem najviše volim. Kad se pobedi, greške se brzo zaborave. Hteo sam da imam Kangu ispred odbrane i sigurniji pas, plus sa koliko igrača Partizan dolazi napred, nisam hteo da prihvatim da igramo "jedan na jedan". Zadovoljan sam, jer smo uigrali opciju posle jednog treninga, a pokazali smo da možemo da se transformišemo i damo drugi gol - rekao je Stanković i dodao:

- Klub je uvek bio iza mene, verovao u nas, zajedno sa našim navijačima možemo sve.

Dao je svoju ocenu o Kataiju.

- Sale Katai već dve godine čini prevagu, ali kao jedinka ne bi mogao da funkcioniše da ostali ne rade. On je vanserijski igrač, on je neko ko je trebalo da igra u Ligi petice. Drago mi je što ga imam, ova Kataijeva verzija je bolja, nego kada je prvi put bio u Zvezdi.

Uz dodatak:

- Sale je bolji igrač od mene na toj poziciji tri outa, defanzivniji sam bio bolji. Ne bih dao sebi za pravo da ga upoređujem sa legendama koji su nosili broj 10. Presrećan sam zbog njega, dosta se promenio, na bolje. Piksi radi svoj posao, ne bih davao... Ne zato što ne smem, već što poštujem selektora. Ne dajem sebi za pravo da se mešam u rad selektora.

Zatim i o Erakoviću.

- Eraković je napredovao 300 posto, a tu ima dosta peostora. Rekao sam pre godinu dana da ćw biti paklen igrač, da će imati veliku karijeru. Video sam, imao je rame uz rame, nekoliko duela sa Menigom, koji je brz i kvalitetan igrač, uzeo ku je dve ili tri čiste lopte, bez faula. I te duele, i sa Rikardom je rešio. Moramo da pitamo Zvezdana Terzića hoćemo li Erakovića zadržati. Rekao sam svoje želje, ali moramo da sagledamo i realnost. Ako bude išao... Imamo mi još mladih igrača koji imaju šta da nauče.

Govorio je i o najmlađem sinu, koji se sa kadetskom reprezentacijom plasirao u polufinale EP.

- Čuli smo se Aleksandar i ja. Dosta je bolje izgledao u prvim utakmicama, razumem pritisak. Nadošli su kao generacija, istorijski uspeh su napravili. Već je bolji od mene - rekao je Stanković i poručio da pripreme počinju za dvadesetak dana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track