00:08

KANGVA JE IMAO JAKU PORUKU ZA SVE ZVEZDAŠE

pojačanje iz rusije

KANGVA JE IMAO JAKU PORUKU ZA SVE ZVEZDAŠE: Srećan sam i uzbuđen što dolazim u Crvenu zvezdu! Jedva čekam da se vidimo! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaler će u Beograd stići iz rodne Zambije gde je na pripremama sa reprezentacijom

Crvena zvezda je završila prvo i veliko pojačanje za letnji prelazni rok, a reč je Kingsu Kangvi, veznom fudbaleru koji je sa klubom potpisao četvorogodišnji ugovor.

Kings Kangva
foto: www.arsenaltula.ru

Fudbaler koji ima 22 godine trenutno se nalazi u rodnoj Zambiji na pripremama sa reprezentacijom. O njemu je pozitivno mišljenje dao Miodrag Grof Božović, trener Arsenala iz Tule i nekadašnji strateg Crvene zvezde.

Miodrag Božović
foto: www.arsenaltula.ru

Kings Kangva srećan je što će igrati za Crvenu zvezdu, a svoje oduševljenje nije krio, pa je poslao video poruku navijačima.

- Srećan i uzbuđen sam što sam potpisao za Crvenu zvezdu i što ću imati priliku da igram u Beogradu. Jedva čekam da se vidimo - poručio je Kangva koji se nalazi u kampu reprezentacije Zambije, posle čega će stići u Beograd i staviti se na raspolaganje Dejanu Stankoviću.

Kingsi Kangva rođen je 6. aprila 1999. godine u Kasami, gradu u Zambiji i prve fudbalske korake napravio je u lokalnom klubu - Hepi Hartsu, posle čega se otisnuo u Evropu, preciznije u Hapoel Ber Ševu. Nije se dugo zadržao u Izraelu i brzo se vratio u domovinu kako bi zaigrao za Bildkon, posle čega stiže transfer u Arsenal iz Tule gde je proveo prethodne tri godine. Tamo je na 54 meča postigao šest pogodaka, a profilisao se kao fudbaler plemenitog kova, odlične tehnike, brzine i sposobnosti da "ponese" loptu od šesnaesterca do šesnaesterca. Poznat je i kao neko ko ima dobar prekid, ali i nisko težište, što protivnicima rpavi veliki problem kada treba da mu oduzmu loptu. Takođe, standardni je član reprezentacije Zambije za koju je odigrao 13 utakmica i postigao gol, a prethodno je prošao čitav juniorski staž zemlje iz koje dolazi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track