KO JE ODUŠEVIO, A KO RAZOČARAO U ZVEZDI: Terzić otvoreno o strancima, ali i mladim igračima i ko je POLOVNJAK na Marakani
Foto: www.crvenazvezdafk.com

otvoreno kao i uvek

KO JE ODUŠEVIO, A KO RAZOČARAO U ZVEZDI: Terzić otvoreno o strancima, ali i mladim igračima i ko je POLOVNJAK na Marakani

Fudbal -

Nema vrućih tema za direktora šampiona Srbije

Zvezdan Terzić rekao je da želi nikad jaču Crvenu zvezdu ove sezone. Cilj je plasman u Ligu šampiona, ili Ligu Evrope. Titula je prioritet, jer sledeće sezone donosi direktan prolaz u UEFA elino takmičenje.

Zvezdan Terzić
foto: Zorana Jevtić

Generalni direktor Crvene zvezde otvoreno je govorio o strancima koji će uskoro napustiti Marakanu, ali i onima koji ga nisu zadovoljili.

- Selektor Italije veruje u Pičinija. Valja reprezentaciji, a ne valja Zvezdi... Mnogi dobri igrači su došli, ali se nisu snašli. Falko je jedan od njih. Mislim da ćemo naći rešenje da se vrati u Italiju. Sa Bakajokom se razilazimo. Od Živkovića sam očekivao više, to je stvar i njegovog karaktera. Nije se izborio sa pritiskom, ali ima čvrst ugovor - rekao je Zvezdan Terzić.

Filipo Falko, Kristijano Pičini
foto: www.crvenazvezdafk.com

Govorio je Zvezdan Terzić o mladim fudbalerima Crvene zvezde, onima koji jesu i koji tek treba da opravdaju poverenje kluba. Kao i o njihovoj mogućoj prodaji ovog leta.

- Nismo tvrdi u stavu da Eraković ne ide, i neće ići dok se ne završi kvalifikacije za Ligu šampiona. Postoji realan uslov između 12 i 15 miliona evra da on ode. Nama dolaze dva perspektivna štopera Leković i Đurić, ima ko da ga zameni. Za sada je jedina opcija da Eraković ostane. Prelazni rok je živa stvar, ako dođe dobra ponuda otići će, ako uđemo u Ligu šampiona možda neće, jer ćemo imati dovoljno novca. Imamo stavove i prioritete, a to se menja - rekao je Terzić i dodao:

Veljko Nikolić
foto: www.crvenazvezdafk.com

- Za mene je Veljko Nikolić najbolji igrač Crvene zvezde, ali igrač sa mnogo pehova. Operisao se tek u februaru, povredu koju je vukao od prošlog juna. Sada je spreman. Jedan bonus će biti sigurno u ekipi, možda to bude Eraković, jer za sad on ostaje. Ako ode eto prostora za Motiku, Stanića i Lekovića. Vodićemo dosta mladih igrača na pripreme, imaće svako od njih šansu, pa neka je iskoriste.

Vladimir Lučić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda je u proteklih nekoliko sezona postavila visoke standarde za igrače koji dolaze u klub.

- Neuspeh je najskuplji u Crvenoj zvezdi! To me je naučio Dragan Džajić. Nećemo više dovoditi polovnjake, ako hoćemo da smo najbolji u regionu, moramo više da plaćamo od Olimpijakosa i zagrebačkog Dinama. U Superligi nema igrača za Crvenu zvezdu. Niko od njih ne može da odgovori našim zahtevima. I ti mlađi koji se pojave, pitanje je da li su bolji od naših koje imamo u omladinskoj školi i Grafičaru. Lučić, Babić, Mituljikići... Koje bolji od njih - zapitao se Zvezdan Terzić.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track