NOVI DETALJI FINALA LIGE ŠAMPIONA! Šokantno otkriće Reala: Navijače po Parizu MALTRETIRALI I PLJAČKALI, neki završili u bolnici
Foto: Profimedia

CIRKUS

NOVI DETALJI FINALA LIGE ŠAMPIONA! Šokantno otkriće Reala: Navijače po Parizu MALTRETIRALI I PLJAČKALI, neki završili u bolnici

Fudbal -

Sport živi u vremenu saopštenja i od njih je, izgleda, nemoguće da se pobegne...

U Srbiji smo nažalost navikli na otvorena pisma u kojima se postavljaju pitanja i traže odgovori. Sada baš, dok traje finalna serija ABA lige možemo da čitamo saopštenja gotovo na dnevnom nivou.

Ono što ipak nije karakteristično, jeste ono što se događalo tokom finala Lige šampiona, ali i nakon tog meča, zbog čega je izdato nekoliko saopštenja, poslednje je stiglo iz Madrida.

Prvi put u istoriji finale Lige šampiona je kasnilo, tačno 36 minuta, zbog problema sa ulaskom navijača, većinski Liverpula, na Stadion Francuske u Parizu i utakmicu protiv Reala za titulu prvaka Evrope.

Liverpul se oglasio dva puta već, istakavši da su njihovi navijači ni krivi ni dužni naišli na užasan tretman policije koja je koristila suzavce iako su oni imali uredno plaćene karte za meč.

Problem je, podsetimo, nastao zbog brojnih navijača koji su nalazili način da uđu na stadion bez validne ulaznice, a nakon nezapamćenog propusta UEFA, organizatora i francuske policije, oglasio se i Real Madrid.

- U svetlu nemilih događaja koji su se dogodili 28. maja u okruženju i na Stadionu Francuske, Real Madrid želi da se izjasni u odbranu naših navijača koji su bili žrtve tokom tog događaja.

1. Želimo da znamo razlog koji doveo do toga da ovo mesto bude izabrano za finale i koji je kriterijum korišćen, uzimajući u obzir iskustva iz tog dana.

2. Dalje, tražimo odgovore i objašnjenja kako bi odlučili ko je odgovoran za to što su navijači ostali napušteni i bespomoćne. Navijače, koji su generalno pokazali primerno ponašanje u svakom trenutku.

Nešto što je trebalo da bude festival fudbala za sve navijače koji su prisustvovali utakmici, brzo se pretvorilo u seriju nemilih događaja, o kojima priča ceo svet.

Kao što je prikazano na slikama i snimcima koji su objavili mediji, navijači su napadnuti, maltretirani i opljačkani na nasilan način. Ove pojave su se nastavile dok su se kretali u svojim automobilima i autobusima, izazivajući zabrinutost za njihovo fizičko blagostanje. Pojedini navijači su morali da provedu noć u bolnici zbog povreda.

Fudbal je svetu preneo sliku koja je daleko od vrednosti i ciljeva koje bi trebalo da juri.

Naši navijači zaslužuju odgovor, a oni koji su odgovorni trebalo bi da odgovaraju kako bi se ovakvi događaji iskorenili iz fudbala i sporta - navedeno je u saopštenju Real Madrida.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track