SRBIN NA NASLOVNOJ STRANI UGLEDNE GAZETE! BOMBA U NAJAVI: Reprezentativac Srbije stiže u Juventus!
Foto: Profimedia

TRANSFER

SRBIN NA NASLOVNOJ STRANI UGLEDNE GAZETE! BOMBA U NAJAVI: Reprezentativac Srbije stiže u Juventus!

Fudbal -

Sjajni reprezentativac Srbije Filip Kostić nalazi se pred transferom karijere

Kostić je postigao dogovor sa torinskim gigantom Juventusom i pridružiće se svom kolegi iz reprezentacije Dušanu Vlahoviću, tvrdi renomirana italijanska "Gazeta delo sport".

Juventus ozbiljno radi na jačanju ekipe za narednu sezonu, a prve mete su Filip Kostić i iskusni Anhel di Marija.

Italijanski list ističe da je transfer fudbalera Ajntrahta u italijanski klub gotova stvar. Navodno je postignut interni dogovor sa srpskim fudbalerom i transfer će biti ozvaničen kada budu završeni složeni pregovori sa Anhelom di Marijom koji je u ovom momentu prioretet.

Kostić se dokazao u nemačkoj Bundes ligi, u kojoj je proveo prethodnih šest godina. Ušao je u poslednju godinu ugovora sa Ajntrahtom i smatra da je pravo vreme da promeni sredinu i napravi transfer karijere.

Prošle godine Srbina su dovodili u vezu sa Interom, a nakon blistavih partija u Ligi Evrope na njegovu adresu stigla je i ponuda velikog Juventusa.

Spekuliše se da je Stara dama spremna da plati Ajntrahtu za obeštećenje 20 miliona evra.

Filip Kostić je karijeru započeo u Radničkom iz Kragujevca, a sa nepunih 20 godina započeo je svoju uspešnu inostranu karijeru. Igrao je za holandski Groningen, a onda se otisnuo u Bundesligu. Nastupao je za Štutgart, Hamburg i Ajntraht gde je stekao potpunu afirmaciju. U dresu tima iz Frankfurta odigrao je 170 utakmica, postigao 33 gola i upisao 63 asistencije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track