KIKINDSKI DUGOPRUGAŠ MARKO KOLDANOV: Istrčao ultramaraton da pomogne teško bolesnoj sugrađanki koju ne poznaje
Foto: S.U.

Humano

KIKINDSKI DUGOPRUGAŠ MARKO KOLDANOV: Istrčao ultramaraton da pomogne teško bolesnoj sugrađanki koju ne poznaje

Ostali sportovi -

Marko Koldanov (26) iz Kikinde, član Omladinskog atletskog kluba “Kikinda”, potvrdio je da osim sportskih, poseduje ljudske kvalitete i istančan osećaj za tuđu nevolju.

Kad je, kako kaže, na društvenim mrežama saznao za dijagnozu Snežane Kozma i da su teško bolesnoj Kikinđanki potrebna sredstva za lečenje, rešio je da joj pomogne i animira javnost. Iako sugrađanku ne poznaju, to ga nije omelo da pokuša da joj pomogne kao da mu rod rođeni.

Marko Koldanov
foto: S.U.

Marko priča za Kurir da je proteklog vikenda na Paliću održan Međunarodni ultramaraton na 50 i 100 kilometara, u vremenskom periodu na 6, 12 i 24 sata, kao i nacionalno takmičenje dugoprugaša. U 24- časovnom trčanju na 50 i 100 kilometara, oprobali su se prekaljeni atletičari. Svako od njih je imao svoj motiv, a Marko samo jedan. Da trčanjem pomogne Snežani:

- Ideja je bila da ljudi dobre volje, na osnovu mojih pretrčanih kilometara, na njen račun uplate dobrovoljne priloge. Naše malo njoj može puno da znači- kaže Marko i ponosno pokazuje bronzanu medalju u trci na 24 sata:

Marko Koldanov
foto: S.U.

- Startovao sam u podne, 4. juna, a trku okončao sutradan u 12 sati. Nije bilo lako zbog velike vrućine, ali sam imao dobar motiv da istrajem. Trčao sam zbog teško bolesne Snežane. Iako je ne poznajem, odlučio sam da joj na ovaj način pružim podršku i kažem da sam u mislima sa njom. Majicu sa trke uručiću Snežaninoj ćerki, kao mali znak pažnje. Od nje sam saznao da je Snežana dobro podnela hemoterapiju i da je odziv sugrađana premašio njihova očekivanja. Više od ove bronze bi me obradovala vest da Snežana dobije bitku s opakom bolešću.

Poziva i druge kikindske sportiste, klubove i ljude dobrog srca da pomognu Snežani:

- Mnogo puta ranije, sportisti su to učinili. Neka tako bude i ovog puta- poručio je Marko.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track