JOŠ JEDAN ODLAZAK IZ PARTIZANA: Legenda crno-belih napustio Humsku!
Foto: Starsport©

puklo

JOŠ JEDAN ODLAZAK IZ PARTIZANA: Legenda crno-belih napustio Humsku!

Fudbal -

Posle Aleksandra Stanojevića Partizan je ostao bez još jednog važnog člana stručnog štaba

Naime Igor Duljaj definitivno neće biti deo stručnog štaba na čijem je čelu Ilija Stolica, saznaje Telegraf.

Novi trener je sa sobom doveo četiri pomoćnika i najavio razgovore sa ljudima koji su u ranijem periodu pomagali i Savu Miloševiću i pomenutom Stanojeviću, no,

Ipak u toj priči očito neće biti nekadašnjeg asa crno-belih i Šahtjora pošto je svako krenuo svojim putem.

Bukvalno do juče se spekulisalo da bi Duljaj mogao da bude deo i budućeg stručnog štaba, da bi bio uz tim na pripremama i eventualno pomogao novajlima na teškom zadatku u Partizanu na šta je trener bio i spreman i raspoložen.

Ali onda je iz nepoznatih razloga došlo do obrta, čiji razlozi još uvek nisu sasvim jasni, pa će prvi saradnik Ilije Stolice biti Goran Sretenović, dok se Igor Duljaj neće pojaviti na okupljanju za početak nove sezone, a sa istekom ugovora, krajem tekućeg meseca, završiće svoju misiju u Humskoj.

Igor Duljaj
foto: Starsport©

Igor Duljaj se vratio u Partizan u mandatu Sava Miloševića kada je kooptiran u stručni štab i još tada se govorilo da ga klub u budućnosti zapravo priprema za poziciju šefa stručnog štaba, s obzirom da je već imao trenersko iskustvo u stručnom štabu Šahtjora i to na najvišem nivou

Podsetimo, pored bogate igračke karijere u Partizanu, Šahtjoru i Sevastopolju, sa kojima je osvojio ukupno 14 šampionskih titula, takmičenju u Ligi šampiona i Ligi Evrope (osvojen trofej 2009), odnosno reprezentacije Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije za koju je odigrao 52 utakmice, Duljaj se trenerski do PROFI licence školovao u Ukrajini, odnosno Kijevu, gde je potom godinu dana volontirao u B timu Šahtjora. Zatim je tri godine bio pomoćnik Paolu Fonseki u prvom timu velikana iz Donjecka, učestvujući u sedam od devet osvojenih trofeja.

U decembru 2019. godine, angažovan je u stručnom štabu Sava Miloševića u Partizanu, da bi ga posle promene na klupi Aleksandar Stanojević imenovao za prvog pomoćnika. U ponedeljak će biti jasnije ko će, sem pomenutih trenera koji su u stručnom štabu Ilije Stolice, biti taj ko će zameniti Duljaja.

Kurir sport / Telegraf

Bonus video:

01:31

MAJSTORSKA KONTRA ZA KRAJ: Omladinci Partizana savladali Zvezdu u Večitom derbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track