JUGOSLAVIJA BI DANAS IZGLEDALA MNOGO MOĆNO! Jan Oblak pred okršaj sa Orlovima: Sa Piksijem Srbija izgleda mnogo bolje!
Foto: Profimedia

golman slovenije

JUGOSLAVIJA BI DANAS IZGLEDALA MNOGO MOĆNO! Jan Oblak pred okršaj sa Orlovima: Sa Piksijem Srbija izgleda mnogo bolje!

Fudbal -

Golman madridskog Atletika imao je samo reči hvale za našu reprezentaciju

Jedan od najboljih golmana sveta, Slovenac Jan Oblak, pred novi okršaj sa Orlovima govorio je u intervjuu za "Sportklub" o igri naše reprezentacije, srpskom selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju, Mundijalu, Jugoslaviji...

Podsetimo, Srbija je u Beogradu ubedljivo savladala Sloveniju rezultatom 4:1 i Oblak je svestan da njegov tim u Ljubljani čeka izuzetno težak posao.

"Srbija, koliko sam primetio, uvek igra superofanzivno, bez obzira ko je na terenu. Selektor je postavio jasan sistem i ne očekujem odstupanja ni u Ljubljani. Slovenija mora da bude mnogo bolja nego u Beogradu. Siguran sam da ćemo gledati istu Srbiju kao i u prvom meču – ofanzivno i defanzivno", kaže Oblak i dodaje:

"Srbiji je mesto u A diviziji".

Golman Atletika pohvalio je rad selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija.

"Piksi je legenda jugoslovenskog fudbala, svi to znamo. Dolaskom na klupu formirao je ekipu i odličnu atmosferu u timu. Srbija je uvek imala izvanredne fudbalere, iz top klubova, ali u poslednje vreme nije beležila značajnije uspehe. Sa Piksijem, grupa izgleda mnogo bolje i konkretnije. Očigledan je napredak u igri. „Orlovima“ želim sve najbolje na Mondijalu u Kataru, nama ostaje zadatak da u ljubljanskog susretu budemo mnogo bolji nego u beogradskom i nagradimo gledaoce dobrom utakmicom", istieč Oblak.

Sjajni golman uveren je da bi Jugoslavija danas bila jedan od glavnih favorita za osvajanje Mundijala.

"Ne znam da li bismo mogli na krov sveta. Pogledajte danas Srbiju, Hrvatsku, drugu ekipu sveta, takođe. Ubeđen sam, taj tim izgledao bi mnogo moćno! Jugoslavija, u to sam siguran, imala bi status kandidata za osvajanje prvog mesta na SP", kaže golman Slovenije.

Kurir sport/Sportklub

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track