NAŽALOST, NEMA MU POMOĆI Igrao sa Lebronom, pa postao beskućnik! Dobio drugu šansu, ali džaba...Bivši NBA as ponovo PROSI na ulici
Foto: Profimedia/Printscreen

tuga

NAŽALOST, NEMA MU POMOĆI Igrao sa Lebronom, pa postao beskućnik! Dobio drugu šansu, ali džaba...Bivši NBA as ponovo PROSI na ulici

Košarka -

Prijatelji su ga vratili u život, ali uzalud... Bivši NBA as je ponovo krenuo stranputicom

Bivši američki košarkaš Delonte Vest ponovo je uslikan na ulici kako prosi.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije na kojim negadašnji NBA as drži mali karton na autoputu u Virdžiniji i moli za pomoć.

Pre nekoliko meseci Vest je želeo da se oproba u "Big 3 ligi" koja okuplja mnoge bivše košarkaše, ali niko ga nije izabrao, pa se vratio starim lošim navikama.

Iako je u karijeri zaradio više od 16 miliona dolara, američki košarkaš je ostao bez prebijene pare.

Bivši saigrač Lebrona Džejmsa imao je velikih mentalnih problema tokom karijere, dijagnostifikovan mu je bipolarni poremećaj, kasnije se odao porocima i život mu se potpuno raspao.

Vest je imao uspešnu NBA karijeru. Na draftu 2004. godine izabran je kao 24. pik od strane Bostona. Igrao je kasnije za Sjetl, Dalas i Klivlend, gde su mu saigrači bili Lebron Džejms i Saša Pavlović. Karijeru u najjačoj ligi sveta završio je 2012. godine. Kasnije je igrao u Kini i 2015. je definitivno završio karijeru.

Delonte Vest
foto: Profimedia

Samo godinu dana kasnije na društvenim mrežama su se pojavile fotografije Vesta na ulici u užasnom stanju. Postao je beskućnik i zavisnik od alkohola i teških droga.

Pre godinu i po dana vlasnik Dalasa Mark Kuban pronašao je bivšeg košarkaša u užasnom stanju na jednoj benzinskoj pumpi u Dalasu. Platio mu je odvikavanje od droge i pronašao smeštaj koji je finansirao. Delonte se oporavio i počeo da radi, svi su mislili da je ružnu prošlost ostavio iza sebe, da mu je krenulo u životu, međutim, ubrzo se vratio porocima i ponovo upao u ozbiljne probleme.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track