GOLMAN REPREZENTACIJE SRBIJE OVOG LETA NAPUŠTA REMS: Francuzi očekuju za obeštećenje više od PET MILIONA EVRA, koliko ih je koštao
Foto: Profimedia

PRELAZNI ROK

GOLMAN REPREZENTACIJE SRBIJE OVOG LETA NAPUŠTA REMS: Francuzi očekuju za obeštećenje više od PET MILIONA EVRA, koliko ih je koštao

Fudbal -

Bivši čuvar mreže Cravene zvezde i srpski reprezentativni golman Predrag Rajković, godinu dana pre isteka ugovora, napustiće već ovog leta Rems, piše francuski sportski dnevnik "Ekip". U dogovoru sa francuskim prvoligašem, Predrag Rajković je dobio dopuštenje da traži novu sredinu. Rems mu neće stajati na putu. Naravno, zainteresovani timovi moraće da plate obeštećenje, ali Francuzi će imati želju da transfer srpskog čuvara mreže bude viši od pet miliona evra koliko su ga pre tri godine platili Makabiju iz Tel Aviva.

Rajković se od svog dolaska pretvorio u jednog od pouzdanijih golmana u Ligi 1 i u svakoj od prethodne tri sezone uspevao je da dvocifren broj puta sačuva sopstvenu mrežu.

U poslednje tri sezone, to je učinio u 33 navrata koliko je uspeo i sadašnji golman Milana Majk Menjon, a ispred je samo Kejlor Navas iz Pari Sen Žermena sa 36.

Predrag Rajković je rođen u Negotinu, a karijeru jue počeo u jagodini. za reprezentaciju Srbije je branio 28 puta. U nekoliko navrata njegov stan u Remsu je bio opljačkan, ali to nije uticalo na odluku da promeni sredinu pre ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru, gde će braniti boje Srbije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track