ORLIĆI SPREMNI DA OSVOJE STARI KONTINENT Selektor Jović: Verujemo u sebe i kvalitet koji imamo
Foto: FSS

U-19

ORLIĆI SPREMNI DA OSVOJE STARI KONTINENT Selektor Jović: Verujemo u sebe i kvalitet koji imamo

Fudbal -

Omladinska reprezentacija Srbije otputovala je za Beč, odakle će autobusom nastaviti do Slovačke gde u subotu počinje Evropsko prvenstvo koje će trajati do 01. jula.

"Orlići " se nalazi u grupi sa selekcijama Izraela, Engleske i Austrije, aglavni cilj je plasman u polufinale koje garantuje odlazak na Prvenstvo sveta za igrače do 20 godina, koje se u maju 2023. godine održava u Indoneziji.

Izabranici selektora Aleksandra Jovića prvi meč igraju 19. juna (17,30) protiv Izraela, tri dana kasnije rival je Engleska, a 25. juna na programu je meč sa Austrijom.

omladinci
foto: FSS

"Nismo imali mnogo vremena da se odmorimo od teških utakmica u Holandiji, jer nam sledi još veća avantura i izazov. Iskoristili smo prethodnih nekoliko dana da se dobro opravimo na fizičkom i mentalnom planu, pripremimo za ovo što nas očekuje u Slovačkoj. Učinićemo sve da budemo maksimalno spremni za meč protiv Izraela, 19. juna", kaže selektor Aleksandar Jović.

Prvi rival je jedno od prijatnih iznenađenja u elit rundi kvalifikacija, selekcija Izraela je jedna od najboljih koja se pojavila u ovoj zemlji u poslednjih 30 godina.

"Biće vremena za priču o Izraelu, sada samo konstatacija da su bili prvi u konkurenciji Mađarske, Turske i Škotske. U pripremama za EP dva puta su remizirali sa Francuskom. Svakom rivalu poklanjamo pažnju, ali pre svega gledamo sebe i verujemo u sebe, kvalitet koji imamo", ističe Jović.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track