POLJSKA SUSPENDOVALA FUDBALERA JER NIJE HTEO DA NAPUSTI MOSKVU! Ministar poručio: Nema ništa sramnije od skrivanja iza blagostanja
Foto: Profimedia

NEVEROVATNA MRŽNJA

POLJSKA SUSPENDOVALA FUDBALERA JER NIJE HTEO DA NAPUSTI MOSKVU! Ministar poručio: Nema ništa sramnije od skrivanja iza blagostanja

Fudbal -

Žestoki udari na ruski sport nikako ne prestaju, a sada su dobili i novi oblik: nekima smeta šta se dešava čak i unutar glavnog grada Moskve! naime, zamenik ministra spoljnih poslova Poljske Marčin Pšidač kritikovao je prelazak poljskog defanzivca Maceja Ribusa iz Lokomotive u moskovski Spartak.

Fudbaler Spartaka Macej Ribus je promenio klub, ali ne i grad, što ga je na kraju skupo koštalo! Zbog ostanka u Moskvi neće biti deo reprezentacije Poljske i neće igrati na Svetskom prvenstvu u kataru krajem ove godine! Suspendovan je iz reprezentacije, jer je ostao da igra u Rusiji.

Ribus ima 32 godine, a u Lokomotivi je bio od jula 2017. godine. Postigao je tri gola i tome dodao 12 asistencija na 136 mečeva u timu iz Moskve. U Rusiji je još igrao za Grozni, a u Evropi za francuski Lion.

Ribus je sa najpopularnijim ruskim klubom potpisao ugovor do 2024. godine. Agent igrača je naveo da je defanzivac doneo odluku da ostane u Moskvi iz bezbednosnih razloga i za dobro svoje porodice. Njegova žena je Ruskinja, a deca mu odrastaju u Moskvi i navikli su se na život u ruskoj metropoli.

"Nema ništa sramnije od skrivanja iza 'blagostanja svoje porodice', a u stvari je to samo veliki novac. Nadam se da neće biti više mesta za njega u reprezentaciji. Čast mi je igrati u majici sa orlom na grudima. Samo oni koji su toga svesni“, napisao je Pšidač na društvenim mrežama.

Ribus (32) je ranije igrao za poljsku Legiju i francuski Lion, dok je u Rusiji nastupao za Terek Grozni i moskovsku Lokomotivu.

Iskusni bek Macej Ribus je zabeležio 66 nastupa za reprezentaciju Poljske. Njegova reprezentativna karijera je završena na prlično sumanut način koji da gotovo nema nikakve veze sa sportom, već isključivo sa mržnjom prema svemu što dolazi iz Rusije, pa čak i kada se radi o sunarodnicima!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track