UTISAK DOBAR, A PORAZ PREVISOK I BOLAN: Napredak izgubio od Kluža u prvoj kontrolnoj utakmici
Foto: FK Napredak

Pripreme za novu sezonu

UTISAK DOBAR, A PORAZ PREVISOK I BOLAN: Napredak izgubio od Kluža u prvoj kontrolnoj utakmici

Fudbal -

Napredak je danas odigrao prvu kontrolnu utakmicu protiv Kluža, šampiona Rumunije i učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona i izgubio i to sa ubedljivih 3:0.

Čarapani su u prvom poluvremenu odigrali odlično i rezultat je bio bez golova (0:0). U dobrom delu imali su čak i veći posed lopte i zrelije šanse. Napretkovci su uspešno odolevali skupu internacionalaca, u kojem je jedan bivši igrač Mančester Sitija (Boateng) i više Brazilaca, pa su fudbaleri Kluža bili bolji samo u jednom segmentu, po broju izvedenih kornera, a iz igre nisu zapretili ni jednom…

Kluž je imao izglednu šansu, već u četvrtom minutu, kada je Graovac pogodio prečku. Drugu priliku imao je, opet posle kornera, Matias, ali je poslao loptu iznad gola. Čarapani su u sedmom minutu brzo izveli prekid posle faula nad Pantićem, lopta je stigla do Mladenovića, koji je pokušao sa desne strane da je prosledi do Čečarića, ali uspešno su intervenisali defanzivci rumunskog šampiona i otklonili opasnost, kao i u 21. minutu, kada je pokretljivi i konstantno opasan Čečarić ponovo zapretio. Najbolju priliku novi vođa Napretkove navale i povratnik – Čečarić imao je u 34. minutu kada je pogodio stativu.

U drugom poluvremenu na terenu su se pojavile nove postave, Napretkova bez štoperskog tandema Kojčić – Kerkez (lakše povrede su u pitanju), pa su na delikatnim pozicijama u defanzivi zaigrali novajlija Bolha i mladi Obradović, koji je na probi. Napadači Kluža su počeli da vrše pritisak i u 57. minutu prvi put je kapitulirao Petrić. Sa bele tačke precizan je bio Dugandžić, a prethodno je Projić nepropisno zaustavio Cveka.

U 72. minutu Čarapani su imali tri šanse za izjednačenje. Ivanić je bio izblokiran, pa je lopta stigla do Stevanovića, ali samo korner. Još dve odlične šanse imali su Kruševljani, prvo Obradović, pa Zogović, ali je nesavladiv bio golman Sava. Posle kontranapada Kluža, Petrić je dva puta sjajno intervenisao, ali je bio nemoćan kada je loptu dohvatio Betankur i duplirao voćstvo – 0:2. Konačan rezultat postavio je Cvek, fantastičnim golom u 78. minutu.

Šef stručnog štaba Napretka Dušan Đorđević je, posle utakmice, izjavio:

-Protivnik je možda i bio prejak u ovom trenutku, ali bilo je dobrih momenata u prvom poluvremenu, lošijih u drugom. Potrudili smo se da napravimo dva podjednaka tima, malo izmiksujemo, evidentno je onaj iz prvog bio malo bolji. U svakom slučaju, čeka nas analiza i ozbiljan rad.

Napredak drugu utakmicu na pripremama u Sloveniji, već sutra, igra sa Murom iz “dežele”.

NAPREDAK – KLUŽ 0:3 (0:0)

Stadion u Gornjoj Radgoni. Sudija: Slavko Nemet (Slovenija). Strelci: Dugandžić u 57, (penal), Betankur u 73. i Cvek u 78. minutu. NAPREDAK: Savić, S.Jovanović, Pantić, Vukajlović, Mladenović, Čečarić, Kočić, Mršić, Đeković, Rašković, Đ.Jovanović. Igrali su još: Petrić, Todorović, Bolha, Obradović, Projić, Krstić, Sekulović, Stevanović, Džugurdić, Zogović i Ivanić. KLUŽ: Balgradean, Matias, Graovac, Deak, Hameršov. Boateng, Debeljuh, Birligea, Braun. Muhar, Rodžer. Igrali su još: Sava, Bolinger, Paun, Dugandžić, Balan, Jeboa, Benatnkur, Cvek, Bručić, Homan, Pekrila.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track