LUDILO U BUDIMPEŠTI! CELA MAĐARSKA SLAVI MILAKA: Pored zlatne medalje, pao i SVETSKI REKORD u plivanju!
Foto: Profimedia

sp u budimpešti

LUDILO U BUDIMPEŠTI! CELA MAĐARSKA SLAVI MILAKA: Pored zlatne medalje, pao i SVETSKI REKORD u plivanju!

Ostali sportovi -

Mađarski plivač Krištof Milak osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti u disciplini 200 metara delfin stilom novim svetskim rekordom.

Milak je u Budimpešti oborio sopstevni svetski rekord i novi sada iznosi - 1:50,34 minuta. Mađar je do zlata stigao vrlo ubedljivo pošto je Francuz Leon Maršan, koji je osvojio srebro, zaostao tri sekunde (1:53,37).

Bronzanu medalju osvojio je Japanac Tomoru Honda koji je trku završio za 1:53,61 minuta. Ovo je bila prva medalja za Mađare na ovom Svetskom prvenstvu.

Olimpijski šampion, američki plivač Robert Fink osvojio je zlatnu medalju u trci na 800 metara slobodnim stilom s vremenom 7:39,36 minuta, što je novi nacionalni rekord SAD. Srebro je pripalo Nemcu Florijanu Velbroku (7:39,63 minuta), a bronza ukrajinskom plivaču Mihajlu Romančuku (7:40,05).

Kineskinja Jang Djunsuan postala je svetska šampionka u disciplini 200 metara slobodnim stilom pošto je današnje finale isplivala za 1:54,92 minuta. Srebro je pripalo Australijanki Moli O'Kalahan (1:55,22 minuta), a brozna Kineskinji Tang Muhan (1:56,25).

Amerikanac Nik Fink postao je šampion sveta u disciplini 50 metara prsno, ispred Italijana Nikole Martinengija i sunarodnika Majkla Endrua. ;Fink je slavio rezultatom 26,45 sekundi, tri stotinke je bio brži od Italijana (26,48), a nešto više od Endrua (26,72).

Finalni program u utorak je zatvorila trka mešovitih štafeta 4x100 metara, u kojoj je slavila reprezentacija SAD, ispred Australije i Holandije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track