MALI PREDAH ZA CRNO-BELE: Otac vlasnika hotela u Ptuju toliko voleo Partizan da je mesec dana pred smrt išao da vidi stadion JNA!
Foto: Kurir sport/Lazar Delić

pripreme u sloveniji

MALI PREDAH ZA CRNO-BELE: Otac vlasnika hotela u Ptuju toliko voleo Partizan da je mesec dana pred smrt išao da vidi stadion JNA!

Fudbal -

Od Slovenaca dubok trag u Partizanu ostavili Srećko Katanec, Džoni Novak, Darko Milanič, Zlatko Zahović

Specjalni izveštač iz Ptuja - Lazar Delić

Posle minimalnog poraza u prvoj proveri na letnjim pripremama u Sloveniji, od rumunskog Kluža u Gornjoj Radgoni, fudbaleri Partizana su u subotu imali slobodan dan, što su igrači iskoristili za odmor, laganu šetnju u kompleksu Terme Ptuj, ali i odlazak "na kafu" u centru grada.

Kurir je tako fotografisao najboljeg strelca crno-belih Rikarda Gomeša, pored koga je bio sunarodnik i novajlija u Partizanu Patrik Andrade, a dobro raspoloženje za stolom su upotpunili i izraelski reprezentativac Bibars Natho, mađarski Filip Holender, kao i novajlija Aleksandar Filipović, koji je došao iz BATE Borisova iz Belorusije.

U subotu su se ekipi u Ptuju priključili crnogorski reprezentativac Igor Vujačić, kao i Danilo Pantić, koji je ponovo kuburio sa povredom. Prethodno je u Sloveniju stigao i reprezentativac Bosne i Hercegovine Siniša Saničanin. Trener Ilija Stolica kako vreme odmiče, na raspolaganju ima sve više igrača, a pripreme pomno prati i sportski direktor vicešampiona Srbije Ivica Iliev. U Ptuju je u subotu bilo veoma toplo vreme, pa je šetnja pored reke Drave svakako prijala fudbalerima, ali i članovima stručnog štaba Partizana.

Paretizan
foto: Kurir sport/Lazar Delić

Ekipa je smeštena u hotelu "Primus" u mirnom okruženju, dok se izveštači iz Beograda nalaze u istorijskoj zgradi iz XI veka, u kojoj se nalazi hotel čiji je vlasnik Peter Vesenjak, preko oca, izuzetno vezan za Partizan i stalno je na usluzi dragim gostima iz Srbije.

Paretizan
foto: Kurir sport/Lazar Delić

- Moj otac Franc Šimenc je bio toliko veliki navijač Partizana, da je mesec dana pred smrt tražio da ga vodim na stadion JNA, da ga još jednom vidi dok je živ. Samo zbog toga je bio u Beogradu! Neverovatno kolika je bila ta ljubav prema crno-belima, znao je napamet sastave Partizane, ko je dao golove u najvažnijim utakmicma i mnoge druge podatke o crno-belima - prisetio se Vesenjak, izvanredni domaćin beogradskim novinarima.

Slovenci su ostavili dubok trag u Partizanu, a navijačima cno-belih još su u sećanju Sećko Katanec, Džoni Novak, Darko Milanič, Zlatko Zahović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track