DELFINI UBEDLJIVI NA STARTU: Prva pobeda vaterpolista Srbije na Mediteranskim igrama
Foto: OKS

ALŽIR

DELFINI UBEDLJIVI NA STARTU: Prva pobeda vaterpolista Srbije na Mediteranskim igrama

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Slovenije sa ubedljivih 22:6, u utakmici prvog kola Grupe B Mediteranskih igara u alžirskom Oranu.

Srbija je sve vreme kontrolisala meč, a selektor Uroš Stevanović je posle utakmice izjavio da je to bila "rutinska pobeda" njegove ekipe.

"Početak nije bio onako kako smo ga zamišljali, a posle je utakmica dobila neki normalan tok onako kako smo očekivali", rekao je Stevanović, prenosi Olimpijski komitet Srbije.

Pored Srbije i Slovenije, u Grupi B nalaze se još i Francuska, Crna Gora i Portugal.

"Okrećemo se već daljim duelima koje imamo u grupi. Ceo program u grupi nam je u pre podnevnom terminu, pa zbog toga momci neće ići na ceremoniju otvaranja, već ćemo imati trening kako bismo se spremili za sutrašnju utakmicu", rekao je Stevanović.

1 / 6 Foto: OKS

Kapiten Srbije Marko Dimitrijević je bio zadovoljan odigranom utakmicom i najavio je ambicije za najviši plasman.

"Na početku utakmice je bilo malo teško, ali smo na kraju pokazali da smo najbolji kao što smo bili i na prošlom i pretprošlom turniru. Ritmom smo slomili reprezentaciju Slovenije početkom druge četvrtine i samo smo nastavili i tako priveli utakmicu kraju", rekao je Dimitrijević.

"Mi, kao i uvek, na ovom turniru idemo na prvo mesto. Pripremali smo se, mislim, sasvim dovoljno i mislim da možemo da dođemo do zlatne medalje", dodao je on.

Svečana ceremonija otvaranja Mediteranskih igara je večeras od 22.00 po srednjeevropskom vremenu, a zastavu Srbije nosiće Damir Mikec.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track