ZVEZDA JAČA ZA ČETVORICU KLINACA: Kvartet sa Evropskog prvenstva radi pod budnim okom Dejana Stankovića (FOTO)
Foto: www.crvenazvezdafk.com

budućnost

ZVEZDA JAČA ZA ČETVORICU KLINACA: Kvartet sa Evropskog prvenstva radi pod budnim okom Dejana Stankovića (FOTO)

Fudbal -

Nemanja Motika, Nikola Stanković, Nikola Knežević i Stefan Leković priključili su se ekipi u Sloveniji

Momci koji su nosili dres reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu do 19 godina, a koji su prvotimci Crvene zvezde - Nemanja Motika, Nikola Stanković, Nikola Knežević i Stefan Leković, priključili su se ekipi u Sloveniji i stavili na raspolaganje Dejanu Stankoviću.

Nemanja Motika
foto: www.crvenazvezdafk.com

Nemanja Motika (2003, krilni napadač) je dobro poznato lice za sve zvezdaše. Krilni napadač koji je u zimskom prelaznom roku stigao iz Bajerna i nagovestio da poseduje ogroman potencijal veruje da njegovo vreme tek doalzi.

- Mogli smo i bolje da prođemo na Evropskom prvenstvu, ali falilo nam je malo sreće. Ipak, to je veliko iskustvo iz kog možemo mnogo da naučimo. Stigli smo u Sloveniju i daćemo sve od sebe da se pokažemo u dobrom svetlu, te da na kraju ljudi iz kluba budu zadovoljni. Naravno, vidim se u prvom timu i nadam se minutaži kako bih skupio što više iskustva i mogao još da doprinosim rezultatima prvog tima. Daću sve od sebe, nadam se da ćemo svi zajedno uraditi velike stvari i da ćemo ponovo osvojiti duplu krunu - rekao je Motika.

Nikola Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Nikola Stanković (2003, centralni vezni) je takođe osetio barut seniorskog tima Crvene zvezde u polusezoni koja je za nama. Upisao je prve minute, prve golove, a sada je vreme za iskorak.

- Kada je reč o Evropskom prvenstvu, mislim da je fantastičan osećaj biti među osam ekipa na Starom kontinentu. Zadovoljan sam i ponosan na saigrače što smo stigli dotle, jer je iskustvo koje smo skupili neprocenjivo. Kada je reč o Crvenoj zvezdi, meni su ovo četvrte pripreme, tako da sam dobro upoznat sa svim što nas očekuje. Poznajem dobro stručni štab i saigrače, i želim da se što bolje spremim i da pokušam da doprinesem rešavanju izazova koji nas očekuju. Nadam se da ćemo ponovo ući u grupnu fazu nekog UEFA takmičenja, kao i da ćemo odbraniti duplu krunu. U Zvezdi su uvek velika očekivanja, a lično se nadam da ću ostati u prvom timu - podvukao je Stanković.

Nikola Knežević
foto: www.crvenazvezdafk.com

Nikola Knežević (2003, ofanzivni vezni) je prethodnu polusezonu proveo u Grafičaru gde je pružao fenomenalane partije, a to nije prošlo nezapaženo kod našeg stručnog štaba koji su talentovanog veznog fudbalera pozvali na pripreme.

- Zadovoljan sam i ponosan na saigrače kada je reč o reprezentaciji, jer nije mala stvar ući među osam najboljih ekipa u Evropi. Koliko god da smo nezadovoljni što nismo ušli u polufinale, mislim da je ostvaren veliki uspeh. Kada je reč o Zvezdi, svi ovde imamo najveći motiv da ostavimo najbolji utisak i nadam se da će tako biti na kraju. San svakog od nas je da bude deo prvog tima Crvene zvezde, ali videćemo kakav je plan stručnog štaba. I u slučaju da ne budem uz ekipu, nadam se duploj kruni naredne sezone, kao i tome da ostavimo dobar trag u Evropi - zaključio je Knežević.

Stefan Leković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Stefan Leković (2004, štoper) je najmlađi akter smotre Crvene zvezde u Sloveniji. Iako po uzrastu još uvek može da igra za omladince, u prethodnih šest meseci noseći dres Grafičara profilisao se kao jedan od najboljih štopera Prve lige Srbije.

- Nosim lepe utiske iz reprezentacije, jer nije mala stvar igrati Evropsko prvenstvo sa 18 godina. Nismo prošli tamo kako smo želeli, ali opet, uspeh je i što smo se plasirali među osam najboljih ekipa u Evropi. Očekujem da će ove pripreme biti lepo iskustvo za sve nas. Imali smo oporavak, ali i trenirali intentzivno sa ekipom. Uklapamo se i nadam se da ćemo se pokazati u što boljem svetlu. Cilj je da odbranimo duplu krunu, a videćemo ko će ostati sa prvim timom, iako svi imamo tu želju i vidimo svoju budućnost u Crvenoj zvezdi - istakao je Leković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track