SPORTSKI DIREKTOR HVALI NOVOG TRENERA PARTIZANA STOLICU: Iliev insistirao za ANDRADEA, stižu još tri pojačanja!
Foto: Pritnscreen

neophodni rezovi

SPORTSKI DIREKTOR HVALI NOVOG TRENERA PARTIZANA STOLICU: Iliev insistirao za ANDRADEA, stižu još tri pojačanja!

Fudbal -

Sportski direktor Partzana Ivica Ilien ne štedi reči pohvale na račun novog trenera crno-belih Ilije Stolice! Svi u Partizanu, pa i Iliev, oduševljeni su kako je Stolica započeo mandat šefa stručnog štaba, iako takmičarske utakmice tek slede.

Ilija Stolica
foto: Starsport

- Već se vidi ideja i da to odgovara igračima. Nismo nijednu utakmicu odigrali ni sa 70 odsto kadra koji bi trebalo da započne sezonu i igra u Evropi. Raduje me što se primećuje prava priča kojoj bi Partizan trebalo da teži - rekao je iliev.

Ivica Iliev uverava da objektivni razlozi neće značajnije uticati na izgled ekipe na startu sezone. On se prvo osvrnuo na veliki broj odlazaka igrača iz Partizana.

- Napravljen je rez ovog leta, od kako sam u Partizanu prethodnih šest godina, možda i najveći. Kod Save se slično desilo pre tri leta. Imali smo realno stariju ekipu, nešto je moralo da se menja da bi mlađi dobili šansu jer je pak to koncept od kojeg klub živi - naglasio je Iliev.

Rezovi su uvek bolni, međutim, prvi čovek sportskog sektora crno-belih tvrdi da to u ovom slučaju ne bi smelo da predstavlja značajan problem.

- Većina njih je imala manju minutažu, nisu bili nosioci, više je tu u pitanju broj igrača koji su otišli. Pojedinci nisu ni igrali, neki su imali malu ili nikakvu minutažu. Imali smo obavezu da popunimo poziciju na kojoj je bio Jojić, a njemu bih se posebno zahvalio jer je dokazao da je pravi džentlmen u kopačkama u svakom smislu.

Patrik Andrade
foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

Iliev kaže da je Patrik Andrade, strelac na debiju protiv Spartaka iz Trnave, bio njegov prvi pik. Fudbaler sa Zelenortskih ostrva već na početku ostavlja odličan utisak...

- Kada sam došao 2016. rekao sam da je Everton najpotrebniji ekipi, sada sam to rekao za Patrika Andradea. Ne bih da sudim o onome što bi trebalo da doprinese ili što može na osnovu jedne utakmice, ali moram da kažem da se izuzetno radujem njegovom dolasku.

Preostala dvojica novajlija koji su do sada zadužili dres Partizana su najavila da će defanziva sa njima dobiti na čvrstini.

- Šehović je oduševio posvećenošću i karakterom i u prvom mandatu. Igranje u inostranstvu mu je mnogo značilo, može da pokriva i dve pozicije. Na suprotnoj strani je došao ozbiljan igrač koji ima iza sebe četiri godine u velikom klubu iz Belorusije. Uz to i Šehović i Filipović su idealni za sistem koji pravi naš novi trener.

Poslednjih dana je u žiži priča oko angažovanja Pantovića iz Voždovca.

- Gledaćemo da angažujemo bonusa koji može da pravi razliku, da ne bude samo broj na terenu, već sutra i dobra investicija. To pravilo bonusa mi se nimalo ne sviđa, to veštačko forsiranje nečega. Partizan je poznat kao tim koji akcenat stavlja na mladim igračima, naravno kada su spremni da budu najbolji. Onda postaju reprezentativci i finansijski i igrački dobit za klub. Sve što je na silu ne valja, onda nažalost dođemo u situaciju u kojoj je sada naša mlada reprezentacija.

Ljubomir Fejsa, Ivica Iliev
foto: Starsport©

I preostale dve pozicije koje bi trebalo popuniti nisu tajna.

- Ostalo nam je da angažujemo krilo koje pravi razliku, da može da uzme konce igre u svoje ruke i da svojim kvalitetom rešava utakmice koje su egal. Uz krilo i bonusa potreban nam je i još jedan štoper. Verujem da ćemo do povratka ekipe u Beograd uspeti da angažujemo trojicu fudbalera koji su prioritet, štopera, bonusa i krilnog fudbalera i da naredne nedelje svi budu na broju. Što se odlazaka tiče napustiće nas verovatno još dva fudbalera. To je nešto što je potrebno za funkcionisanje kluba. Eventualni odlazak jednog od te dvojice će usloviti dolazak.

Jedna od ideja za angažovanje bočnog fudbalera u ofanzivi je Maksim Do Kouto (25) koji je prošle sezone nosio dres francuskog drugoligaša Sošoa, a prethodno je u toj zemlji igrao za Tur i u Ukrajini za Olimpik iz Donjecka.

- Do Kouto je predložen, interesantan je igrač, nalazi se u najužem izboru - zaključio je Iliev.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track