SINIŠA SANIČANIN ZA KURIR: Do Partizana sam stigao zaobilaznim i težim putem, ali mi je drago zbog toga!
Foto: Partizan/Miroslav Todorović

ekskluzivno

SINIŠA SANIČANIN ZA KURIR: Do Partizana sam stigao zaobilaznim i težim putem, ali mi je drago zbog toga!

Fudbal -

Stameni i veoma pouzdani štoper Partizana Siniša Saničanin (27), posle produženog odmora usled nikad duže sezone i reprezentativnih obaveza u Ligi nacija u selekciji Bosne i Hercegovine, deluje besprekorno spremno, što je uostalom potvrdio i kada je ušao u igru na proveri protiv Spartaka iz Trnave. Kada su se fudbaleri vicešampiona Slovačke iz petnih žila trudli da daju makar počasni gol, ispred gola crno-belih često ih je čekala nepremostiva prepreka – Saničanin.

- Dobro se osećam i sve je u najboljem redu sa zdravljem. Prvi put u karijeri mi se sezona ovoliko odužila, ali sada sam na raspolaganju Partizanu i potpuno spreman za novu sezonu – kazao je u ekskluzivnom razgovoru za Kurir Siniša Saničanin.

Siniša Saničanin
foto: www.partizan.rs

U Partizan je stigao prošle godine iz Vojvodine, ali se dobrim partijama već odomaćio, pa mnogi misle da je praktično starosedelac u redovima vicešampiona Srbije.

- Došao sam u Partizan sa 26 godina, zaobilaznim i težim putem, ali mi je drago da je tako, jer se pokazalo da vredim! Neki ovde dobijaju šansu već sa 18-19 godina, ali kada sam krenuo iz rodnog Prijedora, gde nema mnogo velikih fudbalera, morao sam da se dobro pomučim i potrudm da bih stigao gde sam sada. Pre Partizana, četiri godne sam igrao za Vojvodinu. Tamo sam stekao punu fudbalsku afirmacju i postao reprezentativac – prisetio se Saničanin.

Odmah po dolasku, kako posebno ističe, u Partizanu je lepo prihvaćen, što mu je pomoglo da vrlo brzo pokaže da će biti veliko pojačanje.

- Prošlu sezono smo odlično počeli i na domaćoj, ali i na evropskoj sceni. Na kraju, ostali smo bez trofeja, ali i to je fudbal. Od ukupno četiri derbija, tri smo igrali na „Marakani“, a samo jedan na našem stadionu, gde smo bili mnogo bolji, ali nismo imali sreće. Ambicije su i sada šampionske, pa je veoma važno da od početka prvenstva krenemo pobednički, pogotovo što nam predstoje dva nezgodna gostovanja. Utakmica sa Slovacima nam je dobro došla, jer ćemo sličnih mečeva u Srbiji imati mnogo. Spartak se povukao, mi smo stvarali šanse i sve je odlično išlo. U Srbiji su trofeji uvek prioritet, a u Evropi grupna faza – rekao je Saničanin.

Siniša Saničanin
foto: Partizan/Miroslav Todorović

Ovog kršnog momka (190 cm, 88 kg), od čije pojave zaziru mnogi napadači, fudbalski put je vodio iz Republike Srpske, odnosno Rudara iz Prijedora i banjalučkog Borca, a da bi stigao do Partizana morao je dodatno da se dokazuje pre Vojvodine i u Mladosti iz Lučana. Siniša Saničanin je svuda ostavljao neizbrisiv trag, pa i kada je obukao crno-beli dres, čija je odbrana sada mnogo čvršća.

- Drago mi zbog svega toga – rekao je na kraju razgovora Siniša Saničanin.

Peckanje sa Vujačićem

Siniša Saničanin i Igor Vujačić su do maksimuma pojačali odbrambeni bedem crno-belih, mada je ovaj štoperski tandem pokazao da može da bude veoma opasan i pred protivničkim golom, jer su prošle sezone postigli neke od ključnih golova, pogotovo na evropskoj sceni.

Međutim, malo je nedostajalo da 11. juna u Podgorici zaigraju jedan protiv drugog u Ligi nacija, jer je Crna Gora sa Vujačićem igrala nerešeno protiv Bosne i Hercegovine, koja je prva u grupi sa osam bodova, jednim više od Crnogoraca, tako da će jedna selekcija iz regiona gotovo sigurno u tzv. elitnu grupu.

- Namerno nisam hteo da igram protiv Vujačića, a kada budemo domaćini sigurno pobeđujemo – peckao je Saničanin.

Njegov dobar prijatelj Vujačić je odmah sa susednog stola uzvratio na „prozivku“:

- Objavite to, da imamo pisani trag.

Eto, i ova mala prijateljska „prepirka“ pokazuje koliko je zapravo dobra atmosfera na pripremama fudbalera Partizana u Sloveniji.

Kurir sport/ Lazar Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track