APSOLUTNA DOMINACIJA SRPSKIH KOLOSA: Sinančević i Kolašinac osvojili zlato i srebro u bacanju kugle
Foto: OKS

Veliki uspeh

APSOLUTNA DOMINACIJA SRPSKIH KOLOSA: Sinančević i Kolašinac osvojili zlato i srebro u bacanju kugle

Ostali sportovi -

Naši bacači kugle Armin Sinančević i Asmir Kolašinac apsolutno su dominirali tokom prve večeri atletskog programa.

U nadmetanju za nosioca zvanja pobednika Mediteranskih igara, Sinančević i Kolašinac pobrali su ovacije publike. Armin Sinančević osvojio je zlatnu, a Asmir Kolašinac srebrnu medalju.

Armin Sinančević, bacanje kugle, atletika
foto: OKS

Večeras smo prisustvovali neverovatnom duelu naša dva kolosa u bacanju kugle. Armin i Asmir su sve druge takmičare zasenili i sasvim zasluženo su osvojili prvo i drugo mesto.

Armin Sinančević je u prvom pokušaju pokazao da je najozbiljniji kandidat za zlatnu medalju. Kugla je nakon prvog izbačaja završila na udaljenosti od 20,56 metara i već je to, pokazalo se kasnije, bio dovoljan rezultat za zlatnu medalju. U svom narednom pokušaju, Armin je bacio kuglu do udaljenosti od 21,29 metara, što je i novi rekord Mediteranskih igara. Prethodni rekord držao je Španac Manuel Martinez sa daljinom od 21,03 metara, a ovaj rekord je ostvaren pre više od 20 godina.

Asmir Kolašinac, bacanje kugle, atletika
foto: OKS

Armin Sinančević je bio veoma zadovoljan i nakon takmičenja je rekao:

„Ove igre su za mene prošle najbolje moguće. Ostvario sam rekord šampionata sa svojih 25 godina i mislim da sam ostvario veoma veliki rezultat i srećan sam zbog toga. Sledeće takmičenje koje me očekuje je Evropsko prvenstvo u Minhenu i nadam se da ću se i tamo boriti za medalju.“

Asmir Kolašinac je iz serije u seriju povećavao dužinu izbačaja, pa je tako u prvoj seriji bacio 19,00 metara. U svakoj narednoj seriji Asmir je bio sve bolji i bolji i konačno je tek u četvrtoj seriji bacio kuglu do dužine koja mu je donela mediteransko srebro. On je srebrnu medalju osvojio sa dužinom od 20,37 metara.

Armin Sinančević, atletika, bacanje kugle
foto: OKS

Asmir je nakon takmičenja mirno sumirao svoj nastup.

„Moram da priznam, obzirom da sam prvi put na Mediteranskim igrama, da sam zadovoljan plasmanom. Rezultatski je verovatno moglo i bolje, međutim postojali su neki propusti od strane organizatora koji su se odrazili na moj nastup. Sa druge strane, ovo je takmičenje gde je važno osvojiti medalju, ja sam osvojio srebro i na kraju sam ipak srećan. Nastavljam dalje pripreme za nastavak sezone i idemo dalje.“

Asmir je iza sebe na trećem mestu ostavio Egipćanina Mohameda Kalifu koji je do bronzane medalje došao sa rezultatom od 20,35 metara.

Asmir Kolašinac, bacanje kugle, atletika
foto: OKS

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track