FENERBAHČE FAVORIT NA KLADIONICAMA: Trenutna vrednost tima iz Istanbula 160 miliona evra, a Partizana četiri puta manja! (VIDEO)
Foto: Profimedia

kurir u gracu

FENERBAHČE FAVORIT NA KLADIONICAMA: Trenutna vrednost tima iz Istanbula 160 miliona evra, a Partizana četiri puta manja! (VIDEO)

Fudbal -

Najpopularniji turski klub doveo čuvenog portugalskog trenera Žesusa da osvoji jubilarnu 20. titulu prvaka, kao i dva zvučna pojačanja: Urugvajca Rosija i Brazilca Linkolna!

Fenerbahče je po kladionicama favorit u meču sa Partizanom, kome će to biti generalna proba za novu sezonu, za subotnji meč u Gracu (18.30). Kvota na pobedu najpopularnijeg turskog kluba je 1,85, za nerešeno 3,70, a na pobedu Partizana 3,40. Uostalom, po specijalizovanom sajtu za tržišnu vrednost fudbalera „Transfermarket“, tim Fenerbahčea vredi 160 miliona evra, a Partizana više nego četiri puta manje – 37,41!

Poput vicešampiona Srbije, koga sa klupe predvodi novi šef struke Ilija Stolica, novog trenera ima i Fenerbahče. Čuveni i prekaljeni Portugalac Žorž Žesus (67), doveden je u Istanbul pre svega da donese jubilarnu 20. titulu prvaka Turske, ali i da pokuša da izbori plasman u Ligu šampiona.

Koliko su zapravo velike ambicije Fenerbahčea vidi se i po tome da su ovog leta doveli dva zvučna pojačanja, krilnog napadača Rosija (Urugvaj) za 5,5 miliona evra i ofanzivnog vezistu Linkolna (Brazil), plaćenog 3,5 miliona evra.

Za područje Srbije je obezbeđen direktan televizijski prenos na TV Prva i Areni sport.

Kurir sport/ L. D.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track