VLAHOVIĆ JE BOLJI I KOMPLETNIJI FUDBALER OD HALANDA: Nenad Bjeković poredio dvojicu najperspektivnijih napadača u Evropi
Foto: Nenad Kostić, Damir Dervišagić, EPA/Beate Oma Dahle

Podrška

VLAHOVIĆ JE BOLJI I KOMPLETNIJI FUDBALER OD HALANDA: Nenad Bjeković poredio dvojicu najperspektivnijih napadača u Evropi

Fudbal -

Prvi čovek FSS ocenio špiceve Juventusa i Mančester sitija

Nenad Bjeković, vršilac dužnosti predsednika FS Srbije, smatra da je Dušan Vlahović bolji igrač od Erlinga Halanda. Vremešni fudbalski radnik izneo je ovu konstataciju u razgovoru za italijanski Tutosport.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

- Vlahović je jači i kompletniji od Halanda. Norvežanin ima razornu moć, ali ni Dušanova nije ništa manja. Razlika u visini je samo nekoliko centimetara, međutim raznovrsnost šuteva i igra centarfora Juventusa je veća. A Mančester siti i Juventus platili su manje-više isti iznos, uključujući provizije, da bi ih kupili tokom ove godine od Borusije Dortmund i Fjorentine - ocenio je Bjeković.

Erling Holand, Erling Haland
foto: EPA/Christopher Neundorf

Povod za razgovor nekadašnjeg direktora Partizana bio je tradicionalni izbor 100 najboljih mladih fudbalera, ovog italijanskog lista, vezan za nagradu "Zlatni dečko". Ove godine na listi su dvojica igrača iz Srbije i obojica su vezani za Partizan - Nemanja Jović, član crno-belih i Filip Stevanović, igrač Mančester sitija Filip Stevanović, koji je prošao omladinsku školu Partizana.

Nenad Bjeković
foto: Starsport©

- Srba nema mnogo na listi... Nemanja Jović iz Partizana, Stevanović iz Sitija koji se vratio sa pozajmice u Herenvenu, a tu je i Samardžić iz Udinezea koji je rođen u Berlinu. Dodajem da su u Partizanu vredni pažnje ofanzivci Marko Milovanović rođen 2003. godine i godinu dana mlađi Samed Baždar. U Crvenoj zvezdi, je đak Bajerna, levo krilo Nemanja Motika - konstatovao je Nenad Bjeković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track