PSŽ PREDSTAVIO NOVOG TRENERA: Poketino smenjen, zamenik stigao ODMAH!
Foto: EPA/Mohammed Badra

Promena

PSŽ PREDSTAVIO NOVOG TRENERA: Poketino smenjen, zamenik stigao ODMAH!

Fudbal -

Fudbalski klub Pari Sen Žermen imenovao je danas Kristofa Galtjea za novog trenera.

Klub je ranije danas otpustio Maurisija Poketina, a Galtje je potpisao dvogodišnji ugovor. On je postao sedmi trener Pari Sen Žermena u poslednjih 11 godina, otkako je klub preuzeo konzorcijum iz Katara.

Galtje je rekao da je emotivan i ponosan zbog posla u pariskom klubu.

"Moramo da radimo na pravi način kako bismo usrećili ljude. Svestan sam odgovornosti. Spreman sam. Ako sam prihvatio ovaj posao i ovoliku odgovornost, to je zato što sam sposoban za to", rekao je Galtje na konferenciji za novinare.

Galtje je u junu napustio Nicu posle godinu dana. Sa ekipom je zauzeo peto mesto u prvenstvu, ali je izbacio Pari Sen Žermen iz Kupa. On je u Nicu došao posle četiri godine u Lilu, sa kojim je osvojio šampionsku titulu u sezoni 2020/2021.

Predsednik Pari Sen Žermena Naser al-Kelaifi rekao je na predstavljanju novog trenera da je zadovoljan imenovanjem 55-godišnjeg francuskog trenera.

"Počinjemo novu eru, imamo novu atmosferu, nove ciljeve. Vrlo sam srećan", rekao je on.

Poketino je od 2016. godine četvrti uzastopni smenjeni trener u Pari Sen Žermenu, posle Tomasa Tuhela, Unaja Emerija i Lorana Blana.

On je prošlog januara preuzeo ekipu, osvojio je šampionsku titulu, ali ga je posla koštala eliminacija iz osmine finala Lige šampiona. Njegova ekipa imala je ukupno vodjstvo od 2:0, ali je primila tri gola za 20 minuta i izgubila od Real Madrida, koji je kasnije i osvojio Ligu šampiona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track