GOTOVO JE, NEMANJA RADONJIĆ IMA NOVI KLUB: Srpski fudbaler se vraća na MESTO ZLOČINA, ponovo će igrati u Seriji A
Foto: Starsport

okončana saga

GOTOVO JE, NEMANJA RADONJIĆ IMA NOVI KLUB: Srpski fudbaler se vraća na MESTO ZLOČINA, ponovo će igrati u Seriji A

Fudbal -

Krilo reprezentacije na lekarskim pregledima

Nemanja Radonjić napušta Olimpik iz Marselja, jer je pronašao klub u kojem će igrati. Njegov izbor je Serija A, tačnije povratak u Italiju, ligu u kojoj se našao na početku svoje karijere, kada je potpisao za Romu.

Nemanja Radonjić
foto: EPA

Nemanja Radonjić će u sledećoj sezoni igrati za Torino i praviće društvo saigračima iz srpske reprezentacije Saši Lukiću i Vanji Milinkoviću Saviću koji ima ponudu engleskog Brentforda. Brzonogo krilo danas bi trebalo da prođe lekarske preglede, a detalji transfera i ugovora još nisu dostupni javnosti.

Nemanja Radonjić je u Olimpik iz Marselja došao pre četiri godine iz Crvene zvezde, u transferu vrednom 12.000.000 evra. Potpisao je petogodišnji ugovor po kojem je zarađivao nešto više od 2.000.0000 evra po sezoni.

Nemanja Radonjić
foto: Profimedia

Nažalost, u prve dve sezone u Olimpiku nije se snašao onako kako je zamišljao. U protekle dve sezone dva puta je išao na pozajmice, prvo u Bundesligu u Hertu, a onda u Portugal, u Benfiku. Nijedan od ta dva kluba nije aktivirao klauzulu i otkupio ugovor od Francuza.

Olimpik iz Marselja ni ove sezone nije računao na Nemanju Radonjića, tražili su klub u koji će ga prodati. Jedno vreme u opticaju je bila i Crvena zvezda, u koju su Francuzi hteli da ga puste uz otkup od 2.000.000 evra i 40 odsto od naredne prodaje.

Nemanja Radonjić
foto: Starsport

Na kraju, menadžment Torina je u tajnosti završio posao, a Nemanja Radonjić dolazi u redove "Bikova" kao zamena za Josipa Brekala koji se sa pozajmice vraća u nemački Volfzburg.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track