NOVOPAZARCI BILI U ISTANBULU: Potpisana saradnja sa Fenerbahčeom, na sastanku Rasim Ljajić i Mirsad Jahović
Foto: Printskrin/Instagram

nadaju se boljim danima

NOVOPAZARCI BILI U ISTANBULU: Potpisana saradnja sa Fenerbahčeom, na sastanku Rasim Ljajić i Mirsad Jahović

Fudbal -

Turski klub pokrenuće fudbalsku akademiju u Raškoj, a očekuje se i dolazak predsednika Fenera Alija Kodža

Predstavnici FK Novi Pazar boravila je prethodnih dana u Istanbulu i postigla dogovor o saradnji sa Fenerbahčeom, najpopularnijim klubom u Turskoj.

Aleksandar Vučić, Novi Pazar, Rasim Ljajić
foto: screenshot Pink tv

Delegaciju Novog Pazara predvodio je bivši ministar Rasim Ljajić, a u Istanbulu im je od pomoći bio nekadašnji košarkaš Mirsad Jahović, koji godinama unazad radi kao menadžer. Razgovor je bio na najvišem nivou jer je Pazarce primio predsednik turskog kluba Ali Kodž.

- Postignut je istorijski dogovor između Fenerbahčea i Novog Pazara. Za mesec dana će se videti prvi rezultati budućih odnosa dva bratska kluba. Predsednik i potpresednik Fenerbahčea su razgovarali sa predstavnicima FK Novi Pazar o konkretnim oblicima saradnje, a sve će biti finalizovano sporazumom koji bi za mesec dana trebalo da bude potpisan u Pazaru kada bude došao predsednik Fenerbahčea - uvaženi biznismen Ali Kodž. Jedan od prvih oblika saradnje biće fudbalska akademija Fenerbahče u Novom Pazaru i konkretna pomoć seniorskoj ekipi Novog Pazara - piše na zvaničnom instagram nalogu kluba.

Rasim Ljajić, ispred FK Novi Pazar, poklonio je dres sa brojem 10 kluba prvom čoveku Fenerbahčea Aliju Kodžu.

Kako ističu u FK Novi Pazar svakih šest meseci treneri i stručni tim Fenerbahčea dolaziće u Novi Pazar da u školi fudbala vrše odabir fudbalskih talenata. Nakon selekcije, oni koji budu najbolji, ići će u Fenerbahče na probu i boraviti u Istanbulu u kampu turskog kluba.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track