AU, KAKO JE VILANDER POKOPAO NADALA! Rafa zaboravio na 59 mečeva protiv Đokovića, Mats ga zbog toga SPUSTIO kao niko dosad!
Foto: AP/Alastair Grant, JEAN CATUFFE / AFP / Profimedia

UNIŠTIO GA

AU, KAKO JE VILANDER POKOPAO NADALA! Rafa zaboravio na 59 mečeva protiv Đokovića, Mats ga zbog toga SPUSTIO kao niko dosad!

Tenis -

Legendarni Mats Vilander sve češće staje na stranu Novaka Đokovića, što je nekada bilo nezamislivo.

Čuveni Šveđanin, nekadašnji broj jedan koji sada radi kao teniski komentator i analitičar na "Eurosportu", osvrnuo se na izjavu Rafaela Nadala koji je rekao da je Rodžer Federer njegov najveći rival.

"Rafa je bio prvi koji je izazvao Rodžera, njih dvojica su imali neverovatno rivalstvo godinama", rekao je Vilander.

Mats Vilander
foto: Profimedia

Međutim, priča je tada brzo promenila tok jer ni Šveđanin nije mogao da ne primeti da je Nadal olako izabrao rivalstvo sa Federerom kao najveće pored rivalstva koje ima sa Novakom Đokovićem koje je verovatno najveće u istoriji tenisa.

"Onda je, naravno, došao Đoković. Novak je verovatno bio Nadalov najteži protivnik. A, govoreći iz ličnog iskustva, igrači kao najveće rivalstvo ne doživljavaju nužno ono sa najvećim brojem mečeva, već ono u kojem su najviše uživali. Tako da potpuno razumem Nadala, sigurno je bilo izuzetno zanimljivo igrati protiv Rodžera kada znate da imate šansu da pobedite", poručio je Vilander.

Podsetimo, Nadal protiv Federera ima znatno bolji učinak, pošto je u njihovim mečevima ostvario 24 pobede i 16 poraza, dok je sa Novakom igrao čak 59 mečeva. Kao pobednik je te susrete završavao 29 puta, a u 30 navrata Srbin je bio bolji.

Rafael Nadal, Novak i Rafa
foto: Profimedia

Federer je juče stigao na Vimbldon i tako oduševio Britance na turniru na kojem je rekorder sa osam titula, a Nadal je rekao sledeće:

"Nedostaje mi Rodžer. Svima nedostaje. On je verovatno moj najveći rival ikada. Sat svima otkucava i moramo da naviknemo da Federera ne vidimo tako često u blizini", rekao je Španac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track