ZVEZDA ŽELI ŠPORARA, ON ŽELI U SRBIJU, ALI POSTOJI PROBLEM: Portugalci koče transfer, imaju uslove, moglo bi sve da propadne
Foto: Graham Hunt/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia, Printscreen

vruće je, ali...

ZVEZDA ŽELI ŠPORARA, ON ŽELI U SRBIJU, ALI POSTOJI PROBLEM: Portugalci koče transfer, imaju uslove, moglo bi sve da propadne

Fudbal -

Agent napadača iz Slovenije otkriva detalje pregovora

Crvena zvezda i Andraž Šporar - treći put. Napadač reprezentacije Slovenije na radaru je crveno-belih kao rešenje za poziciju centarfora i napda na Ligu šampiona.

Andraž Šporar
foto: EPA

Međutim, postoji jedno ali... Transfer je zasad teško ostvariv, iako Crvena zvezda kao klub i Andraž Šporar kao fudbaler žele da dođe do saradnje. Sporting iz Lisabona sa kojim Slovenac ima ugovor do juna 2025. godine je strana koja mora da se usaglasi, a oni imaju svoje usloev.

Kurir je povodom cele situacije kontaktirao agenta slovenačkog fudbalera Amira Ružnića koji je objasnio celu situaciju:

- Ima mesa, ali bojim da će to meso teško da se ispeče. Pitanje je da li će moći da se sve realizuje... Čak i plata igrača nije toliki problem, iako Šporar ima velika primanja. Problem je Sporting. Portugalci ne žele da pozajme igrača, već da ga prodaju. Spremni su na pozajmicu pod uslovima da na kraju dođe do obaveznog otkupa. Ja sam po prirodi optimist, ali bojim se da će sve teško ići, kada su Šporar i Zvezda u pitanju.

Andraž Šporar
foto: EPA

Prema određenim informacijama otkupna klauzula za Andraža Šporara je 4.000.000 evra, Crvena zvezda pokušava da je smanji.

- Zna se suma, ali ne bih želeo da to kažem u javnost. Morate da me razumete.

Zvezdan Terzić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Što se tiče fudbalera, kod njega ne postoji nimalo premišljanja, želi transfer.

- Sigurno je da bi Andrž voleo da dođe u Zvezdu. Zvezdan Terzić ga dobro zna, ceni ga. Zvezda je veliki klub, što se tiče nas, mi smo za. Ali, druge su stvari tu, koje će bojim se... Mislim da bi bilo od obostrane koristi da Andraž dođe u Crvenu zvezdu. To bi bio veliki izazov za njega.

Andraž Šporar
foto: EPA

Andraž Šporar ima 28 godina, visok je 186 centimetara, a poslednju sezonu proveo je na pozajmici u Midlzbrou, igraći Čempionšip. Član Sportinga postao je u januaru 2020. u koji je stigao iz Slovana iz Bratislave. Dva puta je napuštao Lisabon i išao na pozajmice, prvi put u Bragu, drugi put u Midlzbrou.

Slovenci su uvek igrali dobro za Crvenu zvezdu. Treba se samo setiti kako je Slaviša Stojanović u sezoni 2013/2014. izvukao maksimum iz Nejca Pečnika i Dejana Kelhara. Crveno-beli su tada posle šest godina vratili titulu na Marakanu. Pre ovog tandema veliki trag u dresu Crvene zvezde ostavili su Milenko Aćimović, Marko Elzner, Ivan Toplak...

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track