DŽUGURDIĆ TRAGIČAR, PROMAŠIO ŠANSU I PENAL: Napredak nesrećno izgubio od Vojvodine na startu prvenstva
Foto: FK Napredak

Poraz na startu

DŽUGURDIĆ TRAGIČAR, PROMAŠIO ŠANSU I PENAL: Napredak nesrećno izgubio od Vojvodine na startu prvenstva

Fudbal -

Napredak je juče nesrećno izgubio u Novom Sadu od Vojvodine, 1:0 za domaćina.

Golman Čarapana Petrić je odlično branio, a Džugurdić je u poslednjem minutu promašio penal za remi.

-U prvom delu utakmice Mocart bet Super ige Srbije Vojvodina je imala značajno veći posed, bila opasnija pred golom odličnog Petrića, koji je sa nekoliko odličnih intervencija sačuvao svoju mrežu. Spustio je „rampu“ prvo ispred tamnoputog Baraja u 12. minutu, a šest kasnije, u dva navrata ispred Bastajića. Najbolja šansa viđena je, ipak na suprotnoj strani, ali u 27. minutu nije imao sreće Čečarić. Posle centaršuta Vukajlovića sa leve strane primio je loptu nadomak gola Carevića i u padu ga lobovao, ali lopta se od prečke vratila u polje, kaže Sanja Milutinović, portparol Čarapana.

Prema njenim rečima, u prvom poluvremenu glavna uloga je pripala čuvaru mreže Napreetka. U 34. minutu zaustavio je Topićev projektil, a u poslednjim trenucima, posle efektnih „makazica“ Milosavljevića – ponovo je bio neprikosnoven…

Nastavile su Lale da pritiskaju i u drugom poluvremenu.

-Baraj je unosio sve veću pometnju i intervenisao je trener Đorđević u 54. minutu, izveo iz igre Kočića i Đorđra Jovanovića, a na teren su izašli Šarić i Đeković. Međutim, već usledećem minutu domaći su stigli do vođstva: Baraj je centrirao, Nikolić spustio glavom loptu za Simića, koji je bio nepogrešiv iz neposredne blizine – 1:0. Propustio je Džugurdić priliku u 75. minutu da donese izjednačenje, sjajno ga je izbacio Šarić i umesto bar da proba da poentira, a bio je u vrlo povoljnoj situaciji, iskusni napadač je centrirao, a nije na drugoj strani imao ni jednog saigrača. Usledio je opasan kontranapad i sa dve izvanredne intervencije golman Petrić je ponovo vadio „kestenje iz vatre“. U 81. minutu Šarić je još jednom lepo izbacio Džugudića, ali Travore je uspeo da ga stigne i osujeti. U sledećem napadu Čečarić je pronašao mladog Labana u srcu šesnaesterca domaćih, usledio je šut i odbrana Carevića, koji je mogao da postane i tragičar pošto je neoprezno, nakon što je izašao sa loptom korak van kaznenog prostora. Pokušao je Šarić da mu je ukrade, odbila se ona u tom duelu od čuvara novosadske mreže i krenula ka golu, ali stigao je Carević da se vrati i spreči izjednačenje, referiše Napretkova portparolka.

Napredak je imao još jednu šansu za izjednačenje.

-Ukazala se na kraju šansa za remi. U poslednjim trenucima utakmice, posle duela Lazarevića i Čečarića, našao se naš napadač na travi, a sudija Ostraćanin je pokazao na belu tačku. Nakon intervencije iz VAR sobe, otišao je do monitora, pogledao snimak i ostao dosledan. Odgovornost je preuzeo Džugurdić i poslao loptu visoko preko gola, zaključuje gospođa Milutinović.

Đžugurdić je postao dvostruki tragičar Napretka, a Čarapani nesrećno izgubili prvu prvenstvenu utakmicu.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track