PETARDA MOĆNE ZVEZDE: Crveno-beli DEMOLIRALI Kolubaru i na najbolji način iskoristili kiks Partizana! (VIDEO)
Foto: Starsport

superliga srbije

PETARDA MOĆNE ZVEZDE: Crveno-beli DEMOLIRALI Kolubaru i na najbolji način iskoristili kiks Partizana! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde savladali na Marakani Kolubaru sa 5:0, po dva gola postigli Katai i Pavkov, strelac i Kanga, mladi Leković nije iskoristio penal u finišu susreta!

Prvak Srbije je bio ubedljiv na Marakani u drugom kolu MozzartBet Superlige Srbije i odmah je zaseo na vrh tabele: Crvena zvezda - Kolubara 5:0 (5:0). crveno-beli su tako na najbolji način iskoristili (k)iks Partizana u Nišu protiv radničkog i već imaju dva boda više od glavnog konkurenta u borbi za titulu.

Zvezda
foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras na svom terenu Kolubaru sa 5:0, u meču drugog kola Super lige Srbije.Strelci za Zvezdu bili su Aleksandar Katai u devetom i 25, Milan Pavkov u 15. i 22. i Gelor Kanga u 45. minutu. Zvezda je mnogo bolje ušla u meč i već sredinom prvog poluvremena, golovima Katai i Pavkova rešila pitanje pobednika.

U drugom delu, crveno-beli su u slabijem ritmu mirno priveli utakmicu kraju. Posle dva kola, Zvezda je zabeležila dve pobede, a Kolubara je upisala po jedan remi i poraz.

Zvezda
foto: Starsport

Zvezda je kao i prošle sezone deklasirala Kolubaru, a trener domaćeg tima Dejan Stanković je od početka dao šansu dvojici tzv. bonus igrača, jer je pored štopera Strahinje Erakovića u startnom timu bio i perspektivni desni bek Nikola Stanković, koji je završio meč na levoj strani.

U finišu susreta je dosuđen penal za Zvezdu, ali je udarac sa bele tačke mladog Lukovića odbranio golman Kolubare Popović. Odmah su prišli saigrači ka Lukoviću, kako bi ga ohrabrili, jer je pred njim svetla budućnost.

U narednom kolu, Zvezda će gostovati lučanskoj Mladosti, dok će Kolubara dočekati niški Radnički.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme

Kraj utakmice na Marakani

87. minut - Mlađani Leković je dobio priliku da puca penal, ali je golman popović pročitao njegov udarac i odbranio mu šut sa bele tačke

79. minut - Izvanrednog Kataija, koga je publika sa terena ispratila ovacijama, šansu je dobio Lučić, umesto Rodića priliku je dobio mladi Leković

74. minut - Fudbaler Kolubare Marjanović topovskim udarcem iz velike udaljenosti pogodio prečku, Borjan samo pogledom ispratio let lota, sreća saveznik domaćina.

73. minut - Trostruka izmena u Crvenoj zvezdi, ušli Ohi, Sanogo i Mustafa!

68. minut - Novi pokušaj Kangve, koji je šutirao oštro sa ivice šesnaesterca, ali lopta za malo odlazi pored gola.

61. minut - Dobra akcija crveno-belih, Ivanić je pucao sa ivice šesnaesterca, ali gosti iz Lazarevca ovaj put uspevaju da se odbrane.

48. minut - Zvezda je nastavila sa napadima i velikim pritiskom i na početku drugog poluvremena!

46. minut - Drugo poluvreme je počelo

Prvo poluvreme

Završeno je prvo poluvreme na Marakani ubedljivim vođstvom crveno-belih! Domaćin je u prvom delu dao čeak pet golova, a u strelce su s4e upisali Katai i Pavkov po dva puta, dok je reprezentativac gabona Kanga zatresao mrežu u 45. minutu.

45. minut - GOOOL - Kanga - Reprezentativac Gabona je uputio veoma precizan udarac i zatresao mrežu posle oslične asistencije Kataija - 5:0

36. minut - Gol je postigao Bukari, ali je poništen posle intervencije iz VAR sobe!

25. minut - GOOOL - Katai - Asistencija za Bukarija, drugi gol Kataija. Probio je Zvezdin novajlija po desnoj strani, pobegao odbrani rivala, a onda uposlio Kataija koji je u punom trku uneo loptu u mrežu! Katai je nezgodno pao, ali nastavlja meč - 4:0

22. minut - GOOOL - Pavkov - I treći gol u mreži Kolubare. Na asistenciju Mirka Ivanića praznu mrežu rivala je u 21. minutu zatresao Milan Pavkov i tako drugoi put zatresao mrežu, sada nogom. VAR je potvrdio regularnost gola - 3:0.

17. minut - Aleksandar Katai je šutirao izvrsno sa ivice šesnaesterca, ali je golman gostiju Popović maestralnom intervencijom izbacio loptu u korner.

16. minut - GOOOL - Pavkov - Posle odličnog centaršuta mladog desnog beka Nikole Stanković, Pavkov u padu glavom postiže gol - 2:0

12. minut - Dobra situacija za goste iz Lazarevca posle greške mladog Erakovića, ali je Borjan pravovremeno istrčao i izbio loptu pre hrvatskog napadača iz Kolubare Vukušića.

9. minut - GOOOL - Katai - Iskusni vezista crveno-belih je ušao u šesnaesterac i onda jre usledila magija u njegovom stilu: sa desetak metara je preciznim udarcem poslao "dijagonalu" u malu mrežu za vođstvo domaćina - 1:0

Zvezda
foto: Starsport

3. minut - Prvi korner za domaćina, sa leve strane ga je izveo Kanga, ali golman Popović otklanja opasnost pred golom gostiju.

Zvezda
foto: Kurir

1. minut - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Matić"

- Da li su večiti rivali povlašćeni?

Stadion: Rajko Mitić. Stadion: "Rajko Mitić" u Beogradu. Gledalaca: Sudija: Nikola Radaković. Strelci: 1:0 Katai (9), Pavkov (16), 3:0 Pavkov (21), 4:0 Katai (26), 5:0 Kanga (45)

Crvena zvezda: Borjan, Stanković, Eraković, Dragović, Rodić, Kanga, Kangva, Ivanić, Katai, Bukari, Pavkov. Trener: Stanković.

Kolubara: Popović, Bakić, Cvetojević, Filipović, Janković, Kočović, Milojveić, Nikolić, Stojanović, Vukušić, Đokić. Trener: Đurđević.

Fudbaleri aktuelnog i petostrukog uzaastopnog šampiona Srbije, imaće u subotu uveče od 20 člasova na "Marakani", motiv više protiv Kolubare u drugom kolu Mozzart Bet Superlige Srbije, jer je glavni konkurent u borbi za titulu Partizan kiksnuo u Nišu i jedva iščupao bod. Crveno-beli su apsolutni favoriti, a gostima iz Lazarevca se ne daju gotovo nikakve šanse da ostanu neporaženi na našem najvećem stadionu. Šansu od početka su dobila tzv. dva mlada bonus igrača, a pored Strahinje erakovića na terenu je i Zvezdin perspektivni bek Nikola Stanković.

- Kolubara je odigrala korektnu utakmicu protiv Radničkog iz Kragujevca u prvom kolu, gde su mogli da ostvare bolji rezultat od nerešenog. Kao celina i tim imaju jasne ideje, zajedno sa Dejanom Đurđevićem koji je takmičarski trener, kao i tokom karijere jedan borac, zna da motiviše, pripremi ekipu na najbolji način. Od cele ekipe Kolubare očekujem jak otpor. Nećemo moći da računamo samo na Radovana Pankova. Ohi se vratio u trenažni proces, odradio je dva treninga sa nama. Ne verujem da će početi utakmicu, ali da će imati minutažu to je sigurno - rekao je uoči meča trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

Prošle sezone Crvena zvezda je lako izašla na kraj sa Kolubarom, a u dva meča Stankovićev tim im je spakovao "deset komada". Crveno-beli su na "Marakani" pre tri meseca pobedili sa 3:0, a u jesenjem delu su bili veoma ubedljivi u Lazarevcu (7:1).

Posle remija na startu prvenstva na domaćem terenu protiv kragujevačkog Radničkog, trener Kolubare Dejan Đurđević očekuje da se njegov tim na stadionu "Rajko Mitić" prikaže u lepom svetlu.

- Realno je da je Crvena zvezda apsolutni favorit, kao i da mi pokažemo neke dobre stvari. Velika je šansa za neke mlade, nove igrače da pokažu svoje znanje na velikoj srpskoj fudbalskoj sceni i zavrede pažnju od svih ljudi koji su u fudbalu i treba to iskoristiti na najbolji mogući način - kazao je Dejan Đurđević, inače rođeni Lazarevčanin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track