FUDBALSKI SPEKTAKL U UŽICU: Sloboda i Miljakovac održali lekciju iz humanosti! UNUK RADOMIRA ANTIĆA ODUŠEVIO NAVIJAČE
Foto: FK Miljakovac

SJAJNA HUMANITARNA AKCIJA

FUDBALSKI SPEKTAKL U UŽICU: Sloboda i Miljakovac održali lekciju iz humanosti! UNUK RADOMIRA ANTIĆA ODUŠEVIO NAVIJAČE

Fudbal -

Fudbaleri užičke Slobode i Miljakovca odigrali su međusobni humanitarni meč na stadionu “Radomir Antić” koji je bio posvećen opremanju Zdravstvenog centra u Užicu knjigama za pacijente svih uzrasta. Veliki broj gledalaca okupio se danas u Užicu, a svako ko je došao na meč na ulazu je donirao knjigu koja će biti donirana navedenoj zdravstvenoj ustanovi.

Kutije za odlaganje doniranih knjiga postavljene na ulazima stadiona u Užicu bile su male da prime sve knjige koje su doneli gledaoci i učesnici utakmice, što je pokazatelj velikog uspeha današnje akcije.

Meč je završen rezultatom 1:1. Pogodak za Miljakovac je postigao Ilija Petković, dok u timu domaćina precizan bio Mihailo Buišić.

Miljakovac - Sloboda
foto: FK Miljakovac

Obzirom na to da je meč imao humanitarni i revijalni karakter, Sloboda je na ovaj meč izašla u izuzetno podmlađenom sastavu, što nije nimalo umanjilo sjajnu fudbalsku predstavu kojoj su prisustvovali navijači.

Miljakovac je utakmicu počeo u sastavu: Jovanović, Manić, Milojević, Nešić, Vasić, Dimitrov S., Dimitrov A., Ranković, Petković, Matić, Volkanovski, dok su u nastavku igrali i Mišković, Kanas, Nicović, Dedeić, Miletić, Filipović, Vukmirović M. i Vukmirović U.

Od samog početka na terenu stadiona “Radomir Antić” videli smo dve ekipe spremne na nadigravanje, pa je samim time otvorena igra oba tima donosila i mnogo uzbuđenja i šansi.

Ekipu Slobode na teren je kao kapiten izveo Radomir Antić junior, unuk legendarnog igrača i trenera Radomira Antića, po kome stadion u Užicu i nosi ime. Radomir junior je izveo ekipu na teren sa kapitenskom trakom i svojom igrom i držanjem pokazao je čiji gen nosi.

Radomir Antić
foto: FK Miljakovac

Momenat koji je obeležio meč dogodio se u 30. minutu meča kada se Ilija Petković sjajno oslobodio čuvara na oko 30 metara od gola Slobode i uputio topovski udarac iskosa u dalji ugao golmana, a lopta se od stative odbila u mrežu, što je izazvalo opšte oduševljenje svih navijača na stadionu. Majstorija kakva se retko viđa i na terenima Superlige dala je dodatni motiv igračima Miljakovca koji su do kraja poluvremena napadali, ali nisu uspeli da postignu još jedan pogodak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track