EMOTIVNI ALEKSANDAR PEŠIĆ JE ZVEZDIN ČOVEK: Kada sam došao prvi put dobio sam sina, sada sam se vratio i ćerkica je na putu!
Foto: Starsport

drugi mandat

EMOTIVNI ALEKSANDAR PEŠIĆ JE ZVEZDIN ČOVEK: Kada sam došao prvi put dobio sam sina, sada sam se vratio i ćerkica je na putu!

Fudbal -

Aleksandar Pešić drugi put u Crvenoj zvezdi. Iskusni fudbaler vratio se na Marakanu i sa crveno-belima potpisao trogodišnji ugovor. Zadužio je dres sa brojem 72.

Aleksandar Pešić
foto: Starsport

- Prvo, nisam se nadao da ću opet imati tremu. Drago mi je da sam se vratio kući. Bilo je nekih problema, ali sve je završeno kako treba. Verujem da će svake godine biti sve bolje - rekao je Aleksandar Pešić.

U prvom mandatu sjajni napadač imao je učinak od 29 golova i 21 asistencije u crveno-belom dresu.

- Možda i najbolja sezona u mojoj karijeri, ali ne treba se vraćati na ono što je bilo. To je prošlost za mene, vratio sam se da napravim nešto novo i nešto bolje. Privilegija je igrati za Crvenu zvezdu, to je najveća čast. A, svakako igrati i Ligu šampiona.

Aleksandar Pešić
foto: Starsport

Aleksandar Pešić kaže da je danas zreliji i bolji fudbaler nego pre četiri godine.

- Promenio sam se posle igranja u inostranstvu. Mislim da sam napredovao, sve to dolazi sa godinama, imam ih sada 30. Igrao sam u Izraelu i Turskoj, sazreo sam psihički i fizički. Mislim da sam sada bolji igrač, nego u prvom mandatu u Crvenoj zvezdi. Naši, srpski igrači treba više da se cene, ovo je ozbiljna liga, prvak ide direktno u Ligu šampiona, drugi ide u kvalifikacije, plasirali smo se na Svetsko prvenstvo... Nije isto igrati za Zvezdu ili za Karagumruk.

Iskusni napadač veruje da će biti od pomoći crveno-belima.

- Moj moto u životu je da svakog daam budem bolji. To je moj cilj. Motiva mi nikada nije manjkalo. Pratio sam Crvenu zvezdu proteklih godina, svaku utakmicu, sem onih koje su bile u istim terminima sa bivšim klubovima. Ovde su Rodić i Borjan iz mog prvog mandata, tu su Katai, Dragović... Mislim da ću sa svima njima naći zajednički jezik na terenu.

Aleksandar Pešić
foto: Starsport

Popularni Šiljo o tome što je pormenio broj na crveno-belom dresu u odnosu na prvi mandat kaže:

- Kad sam otišao iz Zvezde nosio sam 45. U Makabiju i Karagumruku samm nosio 72. Moj sin ima dosta dresova sa tim brojem, čak i Zvezdin dres. (smeh) Pa, eto... Da ne kupujem sinu novi dres... (smeh)

Bilo je određenih poteškoća prilikom povratka u Ljutice Bogdana.

- Da bi se neki posao završio ima dosta stvari i van fudbala. Možda je trebalo da se skine neki pritisak. Sve je to deo posla, tako je moralo da ide. Ali, znao sam da ću se vratiti.

Aleksandar Pešić
foto: Starsport

Golovi su u opisu posla Aleksandra Pešića, najznačajniji u prvom mandatu bili su protiv Partizana i Krasnodara.

- Gol u derbiju, je gol u derbiju! Nadam se da će biti još neki. Meni je ta godina... Svima je bila lepa. Stekao sam prijateljstva, sa mnogima sam ostao i danas u kontaktu. Filip Stojković, Vujadin Savić, Bakula Jovičić. To su moji prijatelji, kaparisali su mi već dresove. (smeh) Dobio sam sina u prvom mandatu u Zvezdi. Sada sam se vratio, dobiću ćerkicu. (smeh) Nadam se da će biti još bolje.

Sjajno iskustvo Pešić je imao sa bivšim trenerom Vladanom Milojevićem, sada ga očekuje rad sa Dejanom Stankovićem.

- Ja sa Milojem i dalje imam korektan odnos, čujemo se i dalje. Što se tiče Dejana Stankovića biće mi čast da radim sa njim. Videću šta očekuje od mene šta traži od mene. Verujem da će mi pomoći da unapredim svoju igru. Ima veliko iskustvo iz Italije, bio je kapiten reprezentacije. Sve gledam profesionalno, ovde sam da slušam i radim.

Aleksandar Pešić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Fizički je spreman, ali je neizvesno hoće li igrati u subotu u Lučanima.

- Ja sam odradio dve nedelje priprema sa Karagumrukom, pre toga sam bio bolestan jedno nedelju dana. Sve je prošlo super, treba mi možda još desetak dana...Što se mene tiče, voleo bih da debitujem za vikend - zaključio je Aleksandar Pešić.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track