PARTIZAN KAŽNJEN PO PRIJAVI CRVENE ZVEZDE: Crno-belima zabranjena registracija igrača, moraju da plate večitom rivalu 6.8 miliona
Foto: Kurir sport

Odluka Disciplinske komisije

PARTIZAN KAŽNJEN PO PRIJAVI CRVENE ZVEZDE: Crno-belima zabranjena registracija igrača, moraju da plate večitom rivalu 6.8 miliona

Fudbal -

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Partizan zabranom registracije novih fudbalera u periodu od tri meseca.

Komisija je kaznila Partizan po prijavi Crvene zvezde, a zbog štete koja je učinjena na stadionu crveno-belih u prethodna dva večita derbija, prenose beogradski mediji.

Partizan ukupno mora da isplati Zvezdi oko 6.8 miliona dinara za štetu koju su grobari načinili na južnoj i istočnoj tribini. Primera radi, na 166. večitom derbiju polomljeno je preko 2.500 stolica.

Partizan je zbog ponašanja svojih navijača u 167. "večitom derbiju" morao da na ime naknade štete Crvenoj zvezdi da isplati 2.102.006 dinara.

Pristalice "crno-belih" na meču koji je odigran 16. aprila ove godine lomile stolice na južnoj tribini, napravile su štetu na ulaznim kapijama i polupali svetla na tom delu stadiona. Utakmica je završena bez golova.

Crvena zvezda je 27. februara pobedila Partizan 2:0, a čelnici "crno-belih" su bili dužni da "crveno-belima" plate 4.662.429 dinara zbog razbijenih stolica na stadionu "Rajko Mitić".

Crvena zvezda je podnela prijavu Disciplinskoj komisiji FSS, koja je odlučila da kazni Partizan zabranom registracije novih igrača zbog neplaćanja naknade štete "crveno-belima".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track