RAZMIŠLJAO SAM O SAMOUBISTVU! Osvajač Lige šampiona do detalja opisao JEZIVU SITUACIJU: Stajao sam na krovu i odlučio da NE SKOČIM
Foto: EPA/Peter Powell

POTRESNI DETALJI BORBE

RAZMIŠLJAO SAM O SAMOUBISTVU! Osvajač Lige šampiona do detalja opisao JEZIVU SITUACIJU: Stajao sam na krovu i odlučio da NE SKOČIM

Fudbal -

U biografiji mu stoji da je osvojio Ligu šampiona, osim partija za Liverpul, postao je legenda Vigana, a sada je Kris Kirkland podelio potresnu ispovest.

Čuveni golman koji je svojevremeno dobijao pozive iz reprezentacije, šokirao je javnost u Engleskoj intervjuom koji je dao za tamošnje medije.

On je govorio o trenucima kada je bio navučen na lekove protiv bolova zbog čega je jednog jutra bio blizu toga da sebi oduzme život.

On je u julu 2016. godine postao član Burija, engleskog niželigaša, međutim, već narednog meseca je zbog svega što se dogodilo, naprasno završio karijeru.

"Bilo je to za vreme Burijevih letnjih priprema u Portugalu 2016. godine. Stajao sam na vrhu krova i razmišljao o samoubistvu. Hteo sam da skočim ali sam osetio kako me moja supruga Liona i kćerka Lusi vuku nazad", rekao je Kirkland za britanski "Tajms".

Kris Kirkland
foto: EPA/Peter Powell

On je otkrio da je uzimao lek Tramadol i da je koristio 2.500 miligrama dnevno. Mesec dana nakon što je na tom krovu odlučio da ne skoči, rešio je i da se skloni iz fudbala i od tada nije odigrao nijenu profesionalnu utakmicu.

Njegovi problemi sa lekovima trajali su do februara 2022. godine, a tada je kao četrdesetjednogodišnjak naručio lekove protiv bolova iz Indije, a da nije ni znao šta se u njima nalazi. Dva minuta nakon što ih je uzeo uhvatila ga je jeza.

"Bilo je to najstrašnije iskustvo koje sam doživeo u životu. Bio sam teško bolestan, legao sam u krevet i sledećeg jutra sam otišao do auta i sve ih bacio. Rekao sam sebi 'moraš da siđeš sa ovih lekova ili ćeš da se ubiješ'", poručio je bivši golman.

Kirkland je u obraćanju javnosti putem društvene mreže Tviter poručio da je podrška porodice i prijatelja najvažnija u situaciji kakva je bila njegova, a pozvao je sve koji osećaju da imaju sličnih problema da ga kontaktiraju jer će pokušati da pomogne svakome.

Između ostalog, baš zbog toga što želi da pomogne onima koji prolaze kroz takve probleme, odlučio je i da se javno oglasi.

Kirkland je karijeru započeo u Koventriju, a 2001. godine je Liverpul za njega platio oko 8.000.000 evra. U slavnom klubu je proveo pet godina, čak je i bio deo ekipe koja je 2005. godine pokorila Evropu i osvojila Ligu šampiona pobedom protiv Milana u čudesnom finalu u Istanbulu.

Najviše puta je branio za Vigan odakle je otišao nakon Liverpula, a tokom karijere je bio član još Donkastera, Šefild Vensdeja i Prestona pre pomenutog dolaska u Buri.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track