STOLICA NIJE BIO IZBOR ILIEVA ZA TRENERA PARTIZANA: Direktor je hteo Andreu Pirla, Marka Simonea ili Savu Miloševića!
Foto: Nemanja Nikolić, Beta/Branislav Božić, EPA, Ap, Printskrin/Youtube

bura u humskoj

STOLICA NIJE BIO IZBOR ILIEVA ZA TRENERA PARTIZANA: Direktor je hteo Andreu Pirla, Marka Simonea ili Savu Miloševića!

Fudbal -

Silni problemi u Partizanu, manifestovani lošim rezultatima na početku sezone nisu rešeni sastankom čelnika kluba. Tačnije, gurnuti su pod tepih.

Ivica Iliev, Ilija Stolica
foto: Starsport

Činjenica je da je sportski direktor Ivica Iliev imao drugačiju viziju kada je trener u pitanju. Ilija Stolica nije bio njegov izbor, već predsednika Milorada Vučelića. Iako je imao druga rešenja Ivica Iliev je ispoštovao odluku čoveka koji vodi klub i po imenovanju novog trenera pružio mu podršku.

Nije tajna, to zna ceo Beograd, Ivica Iliev želeo je da na mestu trenera vidi stranca. Prvo je vodio pregovore sa Italijanom Markom Simoneom, nekadašnjim napadačem Milana koji je bio rad i to ne za veliki novac, da dođe u Srbiju.

Marko Simone
foto: Printskrin/Jutjub

Potom se Ivica Iliev video sa Andreom Pirlom u jednom prestoničkom restoranu. Razgovor je bio prijatan, a Italijan je pokazao interes da sedne na klupu Partizana. Svidela mu se ideja koja mu je predočena. Čak i novac nije bio problem, iako je Andrea Pirlo bio daleko skuplji od svog zemljaka Simonea. Međutim, nijedan od ova dva predloga Ivice Ilieva nije prošao kod uprave Partizana.

Andrea Pirlo
foto: Nenad Kostić

Odlučeno je da je Andrea Pirlo prilično skup za naše uslove i da bi to bilo kontraproduktivno, te da ne bi naišlo na odobrenje javnosti i navijača. Kada je Italijan dobio negativan odgovor, prihvatio je ponudu turskog Karagumruka, iako je klub iz Istanbula držao na čekanju, nadajući se dolasku u Srbiju.

Savo Milošević
foto: Starsport

Potom je Ivica Iliev predložio Savu Miloševića za novog trenera, kao stručnjaka koji voli da ukaže šansu mladim igračima, odnosno čoveka koji forsira lep i napadački fudbal. Međutim i taj njegov predlog je odbijen, sa obrazloženjem da Milošević u prvom mandatu nije mogao ozbiljnije da se suprotstavi Crvenoj zvezdi i ravnopravno bori za titulu.

Potom je uprava pokušavala da privoli Aleksandra Vukovića da se vrati iz Poljske, Marko Nikolić i Predrag Jokanović rekli su da imaju ambicije da rade u inostranstvu, Saša Ilić izabrao je bugarski CSKA, Vladimir Ivić Makabi iz Tel Aviva, dok je Mladen Krstajić već tada vodio pregovore sa FS Bugarske.

Ilija Stolica
foto: Starsport

I pod tim okolnostima Ilija Stolica stigao je u Partizan. Nekadašnji selektor mlade reprezentacije, dobio je daleko slabiji tim nego prošle sezone, pa je na pripremama u Sloveniji pokušao da promeni koncept i sistem igre. Međutim, to nije dalo rezultata na početku domaćeg prvenstva, a posle trzavica u klubu, predsednik Milorad Vučelić odlučio je da mu pruži još jednu šansu. Tačnije, njegova sudbina u Humskoj zavisi od dvomeča u Evropi. Ako Partizan prođe u plej-of Lige Evrope, Stolica ostaje trener, u protivnom dobiće otkaz.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track