KAZNA 20 EVRA AKO PRIČAŠ NA SRPSKOM! Šokantni detalji tretmana rukometaša: Imaš TRI MESECA da naučiš jezik, posle toga NE PRAŠTAJU
Foto: Starsport©

PRETERIVANJE?

KAZNA 20 EVRA AKO PRIČAŠ NA SRPSKOM! Šokantni detalji tretmana rukometaša: Imaš TRI MESECA da naučiš jezik, posle toga NE PRAŠTAJU

Ostali sportovi -

Petar Nenadić, jedan od najboljih rukometaša Evrope, otkrio je neka neobična pravila sa kojima se suočavao u toku karijere.

Srpski rukometaš, koji je u prethodnom periodu imao probleme sa povredana i koji se u februaru ove godine oprostio od nacionalnog tima, trenutno nastupa za mađarski Vesprem, a nedavno je tokom gostovanja u podkastu "Alesto" govorio o boravku u Berlinu gde je od 2014. do 2017. godine igrao za Fuhse.

Tom prilikom, otkrio je da je bio u obavezi da priča na Nemačkom jeziku i da nijedan drugi nije bio dozvoljen.

- U Nemačkoj, barem u Berlinu, gde sam bio četiri godine, gde je bilo Šveđana, Norvežana i Danaca - bio si u obavezi da za tri meseca naučiš njihov jezik. Tri meseca je na zvaničnim sastancima Berlina, bar kad sam ja igrao, moglo da se priča na stranom jeziku. Posle ta tri meseca - sve gde si u opremi Berlina, što su svlačionica, teren, autobusi, morao je nemački - rekao je Nenadić za "podkast Alesto" novinara Aleksandra Stojanovića.

Postoji jedan izuzetak kada je dozvoljen engleski jezik, a klub je bio strog i kažnjavao je svaki prekršaj.

- Jedino kada na tajm-autu trener objašnjava taktiku može na engleskom. Ovako, imaš tri meseca ovako da naučiš nemački. Posle toga, recimo mi smo Balkanci u svlačionici, završimo trening i pričamo na srpskom, čuješ već nekoga da viče u pozadini - 20 evra kazna za Petra! - rekao je Nenadić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track