MIHA PUŠTA VOLAN I VIČE: "JAOOO, PROVALILI SU NAS!" Urnebesna anegdota: Kako je Ljupko Petrović jurio fudbalere po diskoteci!
Foto: Printscreen

hit priča

MIHA PUŠTA VOLAN I VIČE: "JAOOO, PROVALILI SU NAS!" Urnebesna anegdota: Kako je Ljupko Petrović jurio fudbalere po diskoteci!

Fudbal -

Bivši fudbaler Vojvodine i Partizana Ljubomir Vorkapić evocirao je uspomene iz perioda kada je novosadski tim jurišao na šampionski tron.

Vorkapić je u razgovoru sa kolumnistom "Monda" Nebojšom Petrovićem otkrio jednu urnebesnu anegdotu.

Vorkapić je zajedno sa Sinišom Mihajlovićem, Slavišom Jokanovićem, Budimirom Vujačićem, Milošem Šestićem i ostalim asovima srpskog fudbala 1989. doneo Vojvodini šampionsku titulu.

Taj tim krasila je sjajna atmosfera.

"Bili smo u karantinu pred neku važnu utakmicu, četvrtak ili petak. Palo nam je pamet da odemo do diskoteke. Bilo nas je četvorica i baš sam pre neki dan zvao Sinišu Mihajlovića da me podseti ko je bio četvrti. Sećam se Tanjge, njega i mene, ali nisam mogao da se setim četvrtog. Miha kaže ’kako se bre ne sećaš, pa Jokan’. Iskočili smo kroz prozor i izgurali auto sa parkinga. Nismo smeli da ga palimo da neko ne čuje i da ne digne uzbunu. To je bila Mihina Skala, slična FIATu 101, samo malo produžena. Otišli smo u diskoteku i naravno ostali do zore. I pazi ovo, vraćamo se nazad, ulazimo lagano na parking i Miha u jednom trenutku počinje da viče 'jaooo svetlo u hodniku, provalili su nas' i pušta volan. Ja skačem, hvatam volan i kažem 'šta ti je čoveče, svetlo je gorelo i kad smo pošli, opusti se'. Uskočili smo opet kroz prozor i vratili se u svoje sobe".

Trener Ljupko Petrović je očigledno morao da ima policajce u stručnom štabu da bio situaciju držao pod kontrolom.

"Ma kakvi policajci, sam je išao po diskotekama i pokušavao da nam stane na rep. Bila je neka Area, ultrapopularno mesto u to vreme, znao je da smo tamo i stalno nas je tražio. Međutim, ovi sa vrata dotrče do nas i kažu 'došao je'. Mi se onda sakrijemo iza zvučnika, on uđe unutra, gleda levo, desno, ali ne može da nas nađe. Mnogo je ljudi, gužva. Srećom, osvojili smo titulu i sve nam je oprostio. Shvatio je verovatno da smo na taj način gradili timski duh i zajedništvo u ekipi", ispričao je Vorkapić u novoj epizodi "Mojih TOP 11".

Kurir sport/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja