PEĐINOG NASLEDNIKA ČEKA BLISTAVA KARIJERA Sin srpske legende OPČINIO AMERE: Andrej Stojaković dobio ponudu najprestižnijeg koledža
Foto: Profimedia, Printscreen

čudo

PEĐINOG NASLEDNIKA ČEKA BLISTAVA KARIJERA Sin srpske legende OPČINIO AMERE: Andrej Stojaković dobio ponudu najprestižnijeg koledža

Košarka -

Andrej Stojaković, sin našeg proslavljenog reprezentativca Predraga Stojaković, dobio je ponudu prestižnog američkog koledža Djuk!

Na univerzitetu iz Severne Karoline u zvezde su se vinuli brojni asovi koji su napravili ozbljne NBA karijere, poput Irvinga, Tejtuma, Hil...

Sjajnim partijama mladi as je privukao veliku pažnju košarkaške javnosti u Americi. Andrej ima 18 godina i nastupao je za srednju školu Jesuit. Visok je 201 cm, a raspon ruku mu je 208 cm. Ljubitelji košarke ističu da izuzetno podseća na slavnog oca po svom mekanom šutu.

U srednjoj školi imao je prosek od 25,3 poena, 9,3 skoka i 1,4 ukradenih lopti po meču. Šutirao je 49 odsto iz igre (40 odsto šut za tri poena).

Peđa Stojaković je imao blistavu košarkašku karijeru. Igrao je za Crvenu zvezdu, PAOK, Sakramento Kingse, Indijanu, Nju Orleans Hornetse, Toronto i Dalas sa kojim je uspeo da osvoji i šampionski prsten NBA lige.

Sa reprezentacijom naše zemlje bio je šampion Evrope u Turskoj 2001. godine i prvak sveta u Indijanapolisu 2002. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja