"DOŽIVOTNI UGOVOR" ZVEZDE ZA SVOG KAPITENA: Milan Borjan do kraja karijere ostaje na Marakani!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

tako se to radi

"DOŽIVOTNI UGOVOR" ZVEZDE ZA SVOG KAPITENA: Milan Borjan do kraja karijere ostaje na Marakani!

Fudbal -

Milan Borjan braniće za Crvenu zvezdu do kraja svoje karijere. Klub i kapiten produžili su vernost do 2026. godine, a zvanično predstavljanje biće u 15.00 časova na Marakani. Time je potvrđeno pisanje Kurira krajem maja, kada smo otkrili da su se uprava i golma dogovorili o nastavku saradnje.

Milan Borjan
foto: www.crvenazvezdafk.com

Može se slobodno reći da će se Milanu Borjanu ispuniti želja da u fudbalsku penziju ode kao golman voljenog kluba, jer će po isteku ugovora napuniti 38 godina. Stigao je na Marakanu, na mala vrata 2017. godine, ali je odbranama u domaćem prvenstvu i Evropi s pravom dokazao da je već postao legenda kluba.

Klub je nagradio Milana Borjana unosnim ugovorom, pa se on po primanjima izjednačio sa najplaćenijim igračima Crvene zvezde. Kapiten će imati godišnju platu od 600.000 evra, uz jake bonuse vezane za osvajanje titulu, kupa i plasmana u Ligu šampiona i Ligu Evrope, kao i utakmice bez primljenog gola.

Milan Borjan nikada nije krio svoju naklonost i ljubav prema Crvenoj zvezdi. U rodnom Kninu, gradu u Dalmaciji, u nekadašnjoj Republici Srpskoj Krajini, vaspitan je u zvezdaškom duhu. Tako je nastavio i u izbeglištvu u Srbiji, a potom u Kanadi. Zaobilaznim putem, preko evropskih klubova, kao formiran golman i ličnost stigao je u Ljutice Bogdana i već pet godina je nezamenjiv na golu šampiona Evrope iz 1991. godine.

Milan Borjan
foto: www.crvenazvezdafk.com

Milan Borjan osvojio je pet titula sa Crvenom zvezdom, dva nacionalna kupa, igrao dve grupne faze Lige šampiona, te tri Lige Evrope, kao i noakut fazu pomenutog takmičenja.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track