ČELSI I ARSENAL ODLEPILI ZA SRPSKOM RONALDINJOM: Najbolja fudbalerka naše zemlje na putu ka Premijer ligi
Foto: EPA/Andrej Cukić, Instagram

englezi zovu

ČELSI I ARSENAL ODLEPILI ZA SRPSKOM RONALDINJOM: Najbolja fudbalerka naše zemlje na putu ka Premijer ligi

Fudbal -

Čelsi i Arsenal žele Srpkinju Jelenu Čanković u svojim redovima za narednu sezonu. Fudbalska reprezentativkai i dobitnica Zlatne lopte FSS mogla bi sledeće sezone da zaigra u Premijer ligi.

Fudbal, Spartak, Barselona, ženski Fudbal, Jelena Čanković
foto: Profimedia

Devojka iz Batajnice, koja ima nadimak Ronaldinja, član je švedskog kluba Rozengard, čiji dres nosi od 2019. godine. Prema pisanju lista "Aftonbladet" klubovi iz Londona su u pregovorima sa Čankovićevom i spremni su da aktiviraju otkupnu klauzulu. Mediji ne navode o kojoj sumi je reč.

- Uvek postoje glasine kada su u pitanju odlični igrači kao što je Jelena. Ona ima ugovor sa nama do 2025. godine i to je jedino što mogu da kažem - rekla je sportska direktorka kluba Rozengard Tereza Sjegran.

Jelena Čanković (26) kao devojčica trenirala je u fudbalskoj školi "Perspektiva". Njen talenat videli su ljudi iz RTS, pa su napravili dokumentarni film o njoj. Sa navršenih 15 godina Čankovićeva je zaigrala za Spartak iz Subotice. Kada je postala punoletna prešla je u Barselonu u kojoj je provela godinu dana. Koliko je cene u švedskom Rozengardu najbolje pokazuje to, što Jelena nosi dres sa brojem deset.

Jelena Čanković standarna je članica seniorske reprezentacije Srbije za koju je do sada odigrala 25 utakmica.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track