KAKAV CAR! ZVEZDA NBA LIGE NAVIJA ZA BORAC IZ ČAČKA! Neprestano gleda košarku, a evo zbog čega je zavoleo baš ovaj srpski klub
Foto: AP/Jeff Chiu, KK Borac/Duško Radišić

HIT

KAKAV CAR! ZVEZDA NBA LIGE NAVIJA ZA BORAC IZ ČAČKA! Neprestano gleda košarku, a evo zbog čega je zavoleo baš ovaj srpski klub

Košarka -

NBA superstar Dža Morant redovno gledao utakmice Borca iz Čačka!

Nisam mogao da verujem kad mi je rekao da prati moje Čačane, otkrio srpski trener u Memfisu Darko Rajaković

Dža Morant, sjajni bek Memfisa, za kratko vreme postao je NBA superstar.

Već posle prve sezone dobio je priznanje za rukija godine, a ove je bio jedan od kandidata za MVP, ali je titulu odneo Nikola Jokić.

Momak koji uništava protivničke odbrane i koji je jedan od najatraktivnijih igrača u ligi, verovali ili ne, redovno je gledao utakmice Borca iz Čačka!

Ovo je, gostujući u podkastu "Sa Lukom i Kuzmom", otkrio srpski trener Darko Rajaković, koji radi u Memfisu.

Dža Morant
foto: EPA/John G. Mabanglo

On kaže da Morant i dalje mnogo vremena posvećuje košarci, a da je, između ostalog, pratio Borac. Darko, inače rođeni Čačanin, nije mogao da veruje kad mu je Dža to rekao.

- Ja kao trener ne stignem dnevno da pogledam toliko mečeva kao on. On prati i žensku košarku, a nećete verovati da je pratio i Borac iz Čačka. Njegov saigrač s Mari stejta je igrao u Borcu, pa je gledao njihove utakmice. Pitao sam se da li je moguće. Jednostavno, obožava košarku i ne postoji utakmica koju neće pogledati sa interesovanjem - ispričao je Rajaković.

Entoni Smit je pojačao čačanski Borac u septembru 2020. godine. Tokom te sezone u Borcu krilni centar odigrao je 24 meča u ABA ligi, uz učinak od 6,8 poena, 3,8 skokova i 0,4 asistencije.

Univerzitet Mari

Dža i Entoni su zajedno igrali na univerzitetu Mari dve godine. Morant je već tada pokazao klasu i bio jedan od najboljih igrača ekipe, pa je 2019. bio drugi pik na draftu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track