PROPADANJU PARTIZANA NEMA KRAJA! Tim Ilije Stolice poražen u Novom Pazaru i tako napravio užasnu uvertiru pred Evropu (VIDEO)
Foto: Starsport

superliga srbije

PROPADANJU PARTIZANA NEMA KRAJA! Tim Ilije Stolice poražen u Novom Pazaru i tako napravio užasnu uvertiru pred Evropu (VIDEO)

Fudbal -

Katastrofalno izdanje Partizana, koji je poražen na gostovanju u Novom Pazaru sa 1:0, što je treći uzastopni kiks crno-belih u šampionatu Srbije. Posle remija sa Radničkim u Nišu i protiv TSC-a na svom terenu, crno-beli su sada doživeli i prvi poraz. Ključni detalj se dogodio u 22. minutu, mkada je Saničanin napravio veliku glupost, skrivio penal i dobio crveni karton!

Partizan je delovao nemoćno, a sistem igre sa mnogo dodavanja koji forsira trener Stolica se potpuno raspao u Novom Pazaru. Epilog svega je težak poraz i loša uvertira za prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv kiparskog AEK-a u Larnaki u četvrtak.

Još jedno očajno izdanje crno-belih. Najbolju priliku za Partizan je propustio Rikardo Gomeš koji je levom nogom šutirao pored gola i Bibars Natho čiji je udarac iz slobodnog udarca sa 16 metara otišao preko prečke.

Partizan
foto: Starsport

Za razliku od crno-belih, Pazarci su zatresli mrežu! Miloš Mijić je bio precizan sa bele tačke nakon što je Saničanin oborio Majdevca, pa domaći tim ima prednost nakon prvog dela meča.

Partizan
foto: Starsport

Zbog tog prekršaja Siniša Saničanin je dobio drugi žuti karton i Partizan će nastavak meča odigrati sa igračem manje!

Tok utakmice:

Drugo poluvreme

Utakmica u Novom Pazaru je završena

77. minut - pokušaj Rikarda Gomeša po zemlji, ali golman domaćih Kljajić hvata "živu loptu"

67. minut - Nova izmena u Partizanu, Baždar ulazi umesto neprimetnog Meniga

49. minut - Nova velika prilika za Novi Pazar, Islamović je pokušao na atraktivan način, petom, da savlada Stevanovića, ali je pogodio pravo u golmana crno-belih

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Novom Pazaru

Dve izmene u poluvremenu u Partizanu, ušli su Dijabate i Belić, a izašli Natho i Petković

Prvo poluvreme

Još jedno očajno izdanje crno-belih. Najbolju priliku za Partizan je propustio Rikardo Gomeš koji je levom nogom šutirao pored gola i Bibars Natho čiji je udarac iz slobodnog udarca sa 16 metara otišao preko prečke.

Za razliku od crno-belih, Pazarci su zatresli mrežu! Miloš Mijić je bio precizan sa bele tačke nakon što je Saničanin oborio Majdevca, pa domaći tim ima prednost nakon prvog dela meča. Zbog tog prekršaja Siniša Saničanin je dobio drugi žuti karton i Partizan će nastavak meča odigrati sa igračem manje!

Kraj prvog poluvremena

43. minut - Natho iz slobodnog udarca sa 20-ak metara šutira preko gola Novog Pazara

36. minut - Nova velika prilika na Novi Pazar, ali Mijić pogađa stativu, golman Stevanović ostao na "krivoj nozi"

25. minut - GOOOL (Mijić) - Fudbaler domaćina Miloš Mijić je sigurno realizovao penal, golman Stevanović je nemoćan - 1:0

22. minut - Velika glupost Saničanina, napravio je prekršaj nad Majdevcem u šesnaestercu, zbog čega je isključen, a domaćini će imati priliku da dođu do prednosti iz jedanaesterca.

21. minut - Neko sa klupe Novog pazara dobija crveni karton

20. minut - Domaći su opet zapretili, Stevanović brani udarac Lončara

18. minut - Rikardo Gomeš je bio sam ispred gola domaćih, ali je iskosa sa leve strane uputio neprecizan udarac

14. minut - Prvu pokušaj domaćih, ali udarac Lončara sa 20-ak metara odlazi pored gola

5. minut - Prva šansa na meču. Imao ju je Kvinsi Menig, snažno je pucao sa 20-ak metara, Filip Kljajić je intervenisao, samo korner za goste.

1. minut - Počela je utakmica u Novom Pazaru

Fudbaleri Partizana su na teren izašli u novim crnim dresovima, s belim prugama na ramenima

Na stadionu u Novom Pazaru su i bivši državni funkcioner rasim Ljajić, kao i bivši fudbaler Partizana Adem Ljajić

Novi Pazar
foto: Starsport

Stadion: Gradski u Novom Pazaru. Igra se bez prisustva publike. Sudija: Marko Ivković. Strelci: 1:0 Mijić (25. iz penala)

Novi Pazar (4-1-4-1): Kljajić – Pešukić, Rubežić, Joksimović, Jović – Lončar – Ergelaš, Islamović, Mijić, Nikčević – Majdevac. Trener: Vladimir Gaćinović.

Partizan (4-2-3-1): Stevanović – Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Andrade, Fejsa – Menig, Natho, Petković – Rikardo. Trener: Ilija Stolica.

Utakmicama četvrtog kola u petak se nastavlja takmičenje u Mozzart bet Super ligi Srbije. Zbog obaveza na evropskoj sceni, utakmice će igrati dva naša najveća kluba, Crvena zvezda i Partizan.

Četvrta runda domaćeg šampionata biće otvorena od 18.55 časova, kada će Novi Pazar ugostiti Partizan. Partizan u aktuelnoj sezoni ima pet bodova i četvrti je na tabeli, dok je Pazar na poslednjem, 16. mestu uz tri poraza. Utakmica će se igrati bez prisustva publike, zbog kazne Novom Pazaru izrečene posle baraža na akraju prošle sezone, na osnovu izveštaja delegata Dragana Todorovića iz Beograda.

Partizan je neretko imao poteškoća na gostovanjima u Novom Pazaru, ali je pre nepunih godinu dana bio veoma ubedljiv u gradu na Jošanici, pobedivši sa 4:1.

Izabranici Ilije Stolice pokušaće u Novom Pazaru da se iskupe za dva vezana remija koja su unela ozbiljan nemir u klub, što je rezultiralo ostavkom sportskog direktora Ivice Ilieva. Sa druge strane domaći tim u ovaj meč ulazi sa željom da upiše prve bodove u novoj sezoni.

- Pazar je teško gostovanje posle dva vezana remija. Pritisak je na maksimumu. Poenta je da vidimo reakciju svih nas zajedno, pre svega igrača na terenu i da se što pre vratimo u pravi ritam i da počnemo sa pobedama. Protivnik je neugodan, po tome je gostovanje poznato. I oni su u hendikepu, jer se igra bez publike. Jedan nefudbalski ambijent. Jako volim atmosferu tamo, to je tradicionalno deo Srbije koji voli i podržava fudbal i zna da nagradi pravu fudbalsku predstavu. Žao mi je iz tog razloga. Verujem da ćemo se i mi i oni adaptirati na te uslove. Njihova situacija na tabeli je nezavidna, to ne sme da nas zavara. Videlo se i protiv Čukaričkog da znaju da igraju. Maksimalno smo koncentrisani sa zdravom dozom respekta i poštovanja i sa jasnom idejom da idemo po tri boda - poručio je šef stručnog štaba Partizana Ilija Stolica.

Trener Novog Pazara Vladimir Gaćinović, istakao je individualni potencijal partizana,

- Pre svega su kvalitetni napred sa Rikardom Gomešom, Kvinsijem Menigom, Fusenijem Dijabateom i Patrikom Andradeom, a i Slobodan Urošević igra visoko. Na nekim mestima su malo slabiji, ali brzina je evropska. Svako može da reši i greške protiv njih su skupe. Iako neke stvari menjamo iz kola u kolo, ne smemo da odustanemo od sebe. Gledamo u svoje dvorište i sa pozitivne strane. Drugačije ne može. Imamo kvalitet i pretočićemo ga u rezultat, ali bole naše lančane greške iz prethodnih kola. Ne volim da pričam koliko smo zaslužili bodova, realnost je da smo na nuli. Sigurno će biti dve ili tri promene u odnosu na prošlo kolo u Ivanjici, imam i dve dileme. Realno, nismo se još namestili kako želimo. Pogotovo to važi za napad, gde opet nemamo Ratkovića, on nam mnogo znači - rekao je Vladimir Gaćinović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track