KO JE LENJI GEPARD, NOVI LJUBIMAC DELIJA? Osman Bukari je peto najskuplje pojačanje Crvene zvezde! Jednom utakmicom kupio navijače
Foto: Stefan Stojanović

brz kao metak

KO JE LENJI GEPARD, NOVI LJUBIMAC DELIJA? Osman Bukari je peto najskuplje pojačanje Crvene zvezde! Jednom utakmicom kupio navijače

Fudbal -

Debi Crvene zvezde u Evropi u novoj sezoni obeležio je Osman Bukari.

Omaleni vezista iz Gane postigao je het-trik, upisao jednu asistenciju, a poništen je jedan pogodak.

Ko je fudbaler koji je u jednoj utakmici "kupio" delije?

Vezni 170 centimetara visoki vezista je stigao ovog leta u Crvenu zvezdu iz Nanta, gde je prošle godine igrao na pozajmici iz belgijskog Genta. Postao je peti najskuplji fudbaler u istoriji Crvene zvezde, posle Ričmonda Boaćija, Takajukija Suzukija i Nemanje Motike, koji su plaćeni pola miliona više, kao i Matea Garsije koji je koštao 2,2 miliona evra.

Bukari je dokazao ono što o njemu pričaju, da mu je brzina glavno oružje u igri. Takođe je pokazao i da vodi da napada driblingom, kao i da pomaže odbrani.

Ganjanin je u Gentu dobio nadimak "lenji gepard", pre svega jer mu radna etika nije bila jača strana.

Osman Bukari ponikao je u Lavovima iz Akre, igrao u Anderlehtu, a u slovačkom Trenčinu je doživeo afirmaciju. Nakon toga je usledio transfer u Gent za milion evra odakle je došao za dvostruko veću sumu na "Marakanu", kao pojačanje od koga se mnogo očekuje. Za reprezentaciju Gane nastupao je pet puta i još uvek bi mogao da se nađe na Mundijalu u Kataru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track