AUSTRALIJANAC STAO NA NOVAKOVU STRANU: Imam kovid! Bio sam u Americi i ne poštuju se mere, a Đoković ne može da se takmiči!
Foto: Profimedia

zbunjen

AUSTRALIJANAC STAO NA NOVAKOVU STRANU: Imam kovid! Bio sam u Americi i ne poštuju se mere, a Đoković ne može da se takmiči!

Tenis -

Učešće najuspešnijeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića na US openu poslednjih nedelja tema je broj jedan u teniskim krugovima.

Prema antikovid merama koje su trenutno na snazi u Sjedinjenim Američkim Državama, nevakcinisani stranci ne mogu da uđu u tu zemlju, što znači da Đoković, kako sada stoje stvari, neće biti u mogućnosti da se bori za titulu na US openu.

O ovom apsurdnom pravilu otvoreno je govorio australijski teniser Džon Milman.

"Imam kovid. Bio sam u SAD i nisam stekao osećaj da veliki broj ljudi prati ikakva pravila ili preporuke u toj zemlji. To je u redu, ali onda ne mogu da shvatim zbog čega Novak Đoković ne može da dođe i da se takmiči", napisao je na Tviteru Australijanac.

Podsetimo, kongresmenka države Njujork i kopredsedavajući član srpskog kokusa, Klaudija Teni, uputila je pismeni zahtev državnom sekretaru Entoniju Blinkenu i drugim američkim zvanicnicima, da se Novaku Ðokoviću dozvoli nastup na US Openu pod "izuzećem od nacionalnog interesa". Novak vredno trenira u nadi da će doći do preokreta i da će dobiti dozvolu da zaigra u Njujorku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track