PARTIZANE, ZABORAVI NA HAOS I RAZBIJ TE KIPRANE! Crno-beli gase POŽAR na VRUĆINI Larnake! Vreme je za pohod ka Evropi!
Foto: Starsport

HRABRO

PARTIZANE, ZABORAVI NA HAOS I RAZBIJ TE KIPRANE! Crno-beli gase POŽAR na VRUĆINI Larnake! Vreme je za pohod ka Evropi!

Fudbal -

Utakmica koja može da preokrene sve! Požar u klubu može da bude ugašen pobedom na Kipru. Partizan danas od 18.00 igra protiv AEK Larnake prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Pobeda i prolaz dalje su jedini recept za mir u kući. Sve drugo značilo bi nastavak ogromnih problema u kojima se nalazi vicešampion Srbije.

Ilija Stolica je za mnoge potrošio sve kredite, ali nesložna uprava kluba mu je dala još jednu šansu. Ona je večeras na Kipru.

Partizan nema više pravo na kiks. Krediti su odavno potrošeni. Navijači su nikad dalje od kluba, igrača... Pitanje je da li išta po tom pitanju može da promeni čak i pobeda u Larnaki. Međutim, neuspeh može i te kako dosta stvari da promeni. Nagore.

Partizan, TSC, FK Partizan
foto: Starsport

Trener Ilija Stolica ima zadatak da igrače psihološki pripremi za utakmicu. Neosporno je da Partizan na papiru ima bolji tim od AEK. Ali bolji su bili i od Novog Pazara, pa su poraženi.

Pogled na vrednosti timova govori: Partizan 33,2 miliona evra, dok AEK vredi tek 12,3 miliona.

Kipranima su najvredniji igrači procenjeni na samo 700.000 evra. Sve to daje ulogu favorita beogradskom klubu. Otežavajuća okolnost za gostujuće fudbalere biće nesnosna vrućina u vreme odigravanja meča. Temperatura u vreme odigravanja meča biće preko 35 stepeni, uz ogromnu vlažnost vazduha.

Ulazak u Ligu Evrope bio bi veliki uspeh za srpski klub. A čini se da se crno-belima otvorio put do tog cilja. Pobednik ovog dvomeča će u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa igrati protiv ukrajinskog Dnjepra.

Kladionica: Crno-beli apsolutni favoriti

Crno-beli su u velikoj prednosti ako je verovati kladionicama. Kvota na prolaz dalje srpskog predstavnika iznosi mizernih 1,28. S druge strane, plasman AEK u naredno kolo donosi kvotu 3,50.

Partizan
foto: Starsport

Partizan je favorit već u prvoj utakmici. Trijumf srpskog kluba plaća se 2,30, dok pobeda Kiprana vredi 3,00. Nerešen ishod donosi koeficijent 3,20.

Pojačanje: Pavlović debituje

Andrija Pavlović otputovao je sa crno-belima na Kipar i najverovatnije će upisati debitantski nastup u novom klub. Nije realno da iskusni napadač bude na terenu od 1. minuta, ali je očekivano da dobije šansu u drugom poluvremenu.

AEK Larnaka - Partizan

18.00 (RTS 1, Arena sport 1 premium)

Larnaka. Stadion: AEK Arena (8.000). Sudija: Andris Treimanis (Letonija).

AEK: Pirić - Rozales, Tomović, Miličević, Garsija - Ojer, Gustavo - Faraj, Tričkovski, Gama - Olatunji. Trener: Hoze Luis Oltra.

Partizan: Stevanović - Živković, Saničanin, Vujačić, Urošević - Andrade, Fejsa - Menig, Natho, Dibate - Rikardo. Trener: Ilija Stolica.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track