KRALJ BEZ KRUNE! VEČITO POTCENJEN, A VEČITO NAJBOLJI: Sine Mitre, čak se i tvoja Srbija ogrešila o tebe
Foto: @starsport

aleksandar mitrović

KRALJ BEZ KRUNE! VEČITO POTCENJEN, A VEČITO NAJBOLJI: Sine Mitre, čak se i tvoja Srbija ogrešila o tebe

Fudbal -

Nezasluženo je ostao bez priznanja za najboljeg u 2021. godini u svojoj zemlji, nezasluženo je što ne igra u nekom jačem klubu, a zasluženo je da kažemo - on je definitivno najbolji srpski fudbaler.

Sa dva gola na startu Premijer lige, srpski golgeter Aleksandar Mitrović je valjda konačno razuverio sve neverne Tome i na najvećoj evropskoj sceni potvrdio da je trenutno najbolji srpski fudbaler! Mitrogol je praktično na kolena bacio jedan od najboljih evropskih klubova Liverpul, poigravao se s jednim od najboljih svetskih štopera Virdžilom van Dajkom i oduševio ceo fudbalski svet golovima i fantastičnom partijom.

Aleksandar Mitrović
foto: Profimedia

Nažalost, Mitrović je kod nas stalno bio nekako u drugom planu, pa čak i potcenjen. Nije bio dovoljan ni rekordan broj od 43 gola koje je postigao u Čempionšipu prošle sezone, pa ni to što nas je golom u poslednjim trenucima meča u Lisabonu protiv Portugala praktično odveo direktno na Svetsko prvenstvo u Kataru, tako da nije ni proglašen zvanično za najboljeg igrača Srbije.

Skoro 100 golova u Fulamu

Srbija: 74 meča - 46 golova

Fulam: 165 - 95

Njukasl: 65 - 14

Anderleht: 69 - 36

Partizan: 28 - 13

Lovorike idu drugima, ali na terenu je najbolji Mitrović, što potvrđuje konstantnim dobrim igrama u Fulamu, ali i u srpskom nacionalnom timu. I u dresu reprezentacije, gde je apsolutni rekorder po broju postignutih golova, u napadu se tretira kao druga opcija, iako na svakoj utakmici daje sve od sebe i uvek pruža maksimum u dresu s državnim grbom. Ako je neko primer kako se bori za svoju zemlju, onda je to svakako Mitar! Za reprezentaciju je odigrao 74 utakmice i dao 46 golova.

Aleksandar Mitrović igra svoju šestu sezonu u londonskom klubu, a pred sam početak Premijer lige dobio je veliko priznanje, i to od navijača - izglasan je za najboljeg napadača u istoriji Fulama! U ovome bismo svakako mogli nešto da naučimo i od Engleza.

DA LI JE SVE OVO MALO

Dao 43 gola u Čempionšipu

Odveo Srbiju na Mundijal

Blizu 100 golova u dresu Fulama

Najbolji napadač u istoriji kluba iz Londona

Najbolji strelac u istoriji Srbije

Maestralno igra gotovo svaki meč za Srbiju

Ide glavom gde mnogi ne bi ni kopačkom

Razvalio Van Dajka, jednog od najbolji štopera sveta

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track