UEFA ODLUČILA, IGRA SE U IZRAELU: Zvezda ide na RATNO područje!
Foto: Starsport

prelomili

UEFA ODLUČILA, IGRA SE U IZRAELU: Zvezda ide na RATNO područje!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde najverovatnije će se u plej ofu Lige šampiona sastati sa izraelskim Makabijem iz Haife

Crveno-beli bi trebalo da gostuju Makabiju u prvom meču naredne sedmice, međutim situacija u Izraelu je sve komplikovanija.

Čekali su u Izraelu vest iz Niona, osluškivalo se i u Srbiji kakva će biti odluka UEFA oko utakmica u toj zemlji, u kojoj ponovo lete rakete.

Konačna odluka glasi da Hapoel Ber Ševa neće moći na svom stadionu u četvrtak veče da dočeka švajcarski Lugano. Ali, neće ni morati da bude domaćin u inostranstvu. Čelnici UEFA su presudili da Hapoel može da igra u Izraelu, međutim, moraće da izabere da li će se utakmica igrati u Netanji ili u – Haifi koji se nalaze bna severu zemlje

A, Haifa je grad u koji će za desetak dana ako ne bude velikih senzacija putovati Crvena zvezda da igra sa Makabijem prvi meč poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Dakle, što se tiče crveno-belih, ništa se ne menja, sve ostaje prema prvobitnom planu, moraće da putuju u Izrael.

Iz Hapoela su, inače, najavili žalbu na ovu odluku UEFA, jer smatraju, a dopis sa tim stavom poslao je i Fudbalski savez Izraela, da ne postoji nijedan razlog da se utakmica ne igra u Ber Ševi. Navodno je primirje sukobljenih snaga postignuto, mada su od jutros oprečne informacije o tome da li se ono poštuje.

Teško da će i Lugano biti zadovoljan reakcijom UEFA, jer su Švajcarci poručili da ne žele da putuju u Izrael i tražili da se igra u nekoj drugoj zemlji.

Prvi meč ova dva tima u kvalifikacijama za Ligu konferencije, odigran u Luganu, dobio je Hapoel sa 2:0.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track