OTKRIVENI NOVI DOKAZI O VEZI ALBANSKE MAFIJE I GRANITA DŽAKE: Pola Albanije uplaćivalo na igrača Arsenala
Foto: Profimedia

Steže se obruč

OTKRIVENI NOVI DOKAZI O VEZI ALBANSKE MAFIJE I GRANITA DŽAKE: Pola Albanije uplaćivalo na igrača Arsenala

Fudbal -

Granit Džaka, švajcarski reprezentativac albanskog porekla, nalazi se pod ozbiljnom sumnjom da je sa albanskom mafijom dogovorio kladioničarsku prevaru.

Kako je objavio Dejli mejl, fudbaler Arsenala je pod istragom Nacionalne kriminalističke agencije Velike Britanije pošto se sumnja da je na utakmici protiv Lidsa 18. decembra 2021. godine namerno dobio žuti karton u poslednjim minutama meča.

Fudbaler veznog reda je stajao pored lopte, ali nije pokazivao želju da izvede slobodan udarac pa je na kraju dobio javnu opomenu zbog odugovlačenja.

Džaka je postao deo istrage zbog velikih uplata u kladionicama na scenario u kom baš on dobija žuti karton u poslednjih 10 minuta tog meča.

Nove informacije govore da je lavinu pokrenuo jedan kladilac koji je uplatio 52.000 funti i dobio 250.000 funti. Isti izvor navodi da je veliki broj uplata na ovu igru primećen na teritoriji Albanije. Ali, uplate nisu vršene u novcu, već u kriptovalutama koje nisu pod nadzorom engleskih zakona.

NCA istražuje i tvrdnje da je u Džakin slučaj umešan i Alban Jusufi, nekadašnji švedski fudbaler albanskog porekla, koji je 2017. godine dobio četvorogodišnju zabranu bavljanja fudbalom jer je dokazao da je učestvovao u pokušaju nameštanja utakmica AIK - Goteborg.

Sada, navodno, postoje dokazi da je upravo Jusufi uplatio velike svote novca na Džakin žuti karton.

Podsetimo, Granit Džaka je rođen u Bazelu, njegovi roditelji su Albanci iz Podujeva, a rođeni brat Talant je igrao za reprezentaciju Albanije.

Široj javnosti u Srbiji, Džaka je postao poznat tokom Svetskog prvenstva u Rusiji, kada je, uz Đerdana Šaćirija rukama pravio simbol velike Albanije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track